Какви са необходимите хранителни добавки за енергичните кучета?

 

 
Макар че най-висококачествената кучешка храна е балансиранa и съдържа всички необходими хранителни вещества за нашите домашни любимци, понякога трябва да обмислим допълването на диетата им с някои витамини и минерали.
Това е наложително, особено, ако кучето води активен начин на живот като любимия ни Джак Ръсел Териер.
 
Тези препоръки важат не само за Джак Ръсел Териер, Бордър Коли, но и за всички енергични кучета.
Само не забравяйте, че трябва да се консултирате с вашия ветеринарен лекар, преди да дадете на кучето си някакви добавки, особено ако кучето има известни здравословни проблеми. Хранителните добавки могат да причинят толкова проблеми, колкото те могат да разрешат, ако се приемат в грешни дози или се дават на домашни любимци със специфични здравни проблеми.
Продуктите, които ще бъдат препоръчани в следващите редове, са примерни и това не означава, че те ще бъдат подходящи за вашия домашен любимец или наистина ще имат същия ефект.
Ето защо винаги трябва да се консултирате с експерти, които са най-добре запознати със състоянието на вашето куче. Така сте информирани за различните ефекти, които добавките, мехлемите и различните лекарства могат да имат върху вашия четириног приятел.
 
 
Глюкозамин - укрепване на ставите
Преследването на топки, катерици и по цял ден активни забавления може да бъде много стресиращо за цялото тяло, особено за крайниците. Ако вашият домашен любимец води много активен начин на живот, както правят повечето Джак Ръсел Териери, трябва да обмислите дали не е добре да му давате някои добавки, които директно ще помогнат за възстановяване, запазване и защита на ставите.
Гликозаминогликаните - глюкозаминът и хондроитин сулфатът са две важни органични химични съединения, които естествено се срещат в здравите скелетни структури на вашия домашен любимец. В допълнение с метилсулфонилметана, те помагат да се предпазят ставите на вашия домашен любимец, особено важния и чувствителен хрущял, по време на тренировка и движение.
 
Има много различни опции там, но Nutramax Cosequin DS PLUS MSM таблети за дъвчене и TerraMax Pro Hip плюс добавки за стави за кучета са един много добър избор. Има ги в два варианта- на таблетки и в течен вариант. Изборът зависи от предпочитанията на вашето куче. Скоро ще предлагаме тази продукти и в zakucheto.com.
 
 
Омега 3 - защитава и подготвя кожата и козината
Красивата кожа е не само естетика, но и знак за добро здраве. Здравословното хранене, съдържащо много есенциални мастни киселини - омега-3, -6 и -9 е ключът към красивата козина. Те са от решаващо значение за облекчаване на симптомите на алергии, кожни дразнения и сърбеж.
За съжаление, в много търговски и домашно приготвени храни липсват някои основни мастни киселини, особено омега-3. 
 
 
Пробиотици - подобряват храносмилането
Храносмилането и заболяванията на стомашно-чревния тракт са, за съжаление, много чести при кучетата. Но не се безпокойте, затова са разработени пробиотици. Точно както ние хората ядем кисело мляко, за да запазим чревната ни флора и фауна здрави и в добро състояние, така и нашите космати спътници от време на време се радват на възстановителните сили на пробиотиците за кучета. Продуктите с пробиотици съдържат над 20 различни вида полезни бактерии, които ще поддържат вашия домашен любимец здрав и в безопасност.
 
 
Мултивитамини – за общо благосъстояние
Всички животни получават жизнено важни витамини и минерали чрез храната. Ако храним кучето си само с висококачествена храна за кучета, то ще има различен прием на основните естествени съединения в сравнение с тези, които се хранят с домашно приготвени или сурови ястия. Купената висококачествена кучешка храна предлага много по-добре балансирана храна от всичко, което можем да направим за нашите домашни любимци у дома.
 
Повечето от хранителните им нужди могат да бъдат посрещнати в такива ястия, докато в суровите и домашно приготвените, макар и вкусни, някои от необходимите хранителни вещества могат да липсват, което често ние не можем да предвидим или да знаем. Ако вашият любимец яде домашно приготвени ястия редовно, би било добра идея да се допълни храненето му с някои висококачествени мултивитамини, за да се компенсира това, което му липсва.
 
 
В заключение:
Добавките за кучета са, както и всички лекарства, двуостър меч. Те могат да лекуват, но ако се злоупотребява с тях, могат и да навредят. Само не забравяйте да се консултирате винаги с вашия ветеринарен лекар или специалист по хранене на животните, преди да дадете на любимия си домашен любимец добавки.
 
Има много положителни ефекти на хранителните добавки, като облекчаване на симптомите на алергии, по-добро хранене и храносмилане и по-здрави стави. При никакви обстоятелства не ги хранете с добавки, предназначени за консумация от човека - те могат да включват съставки, които са вредни или дори токсични за нашите приятели с четири крака. Добавките за животни се правят в дози, подходящи за тяхната физиология и предназначени за тяхното по-лесно храносмилане и максимален ефект.
 
Вие давате ли на своите косматковци хранителни добавки и какви?
 

 

 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Facebook Zakucheto.com

Instagram Zakucheto.com

Youtube Zakucheto.com