Джак Ръсел темперамент

Публикувана от zakucheto 03/11/2017 1 Коментари Породи кучета,

 

Когато става въпрос за отглеждане на Джак Ръсел Териер, то е много важно да сме запознати с характера и темперамента на тази порода. Те притежават отличителни характеристики и грижата за тях трябва да бъде съобразена със специфичните им нужди.
 
Познавайки техните черти, ще ви даде възможност да разберете кучето си по-добре и това ще доведе до изграждане на по-силна връзка помежду ви.
 
Кои са 5-те специфични характеристики за Джак Ръсел?
 
1. Енергични и ловки
 
Те обичат да се движат, тичат, играят, да се радват на живота. Това е много добра черта, защото ще ви държи заети, но ако за пръв път ще имате куче, може би ще бъдете много изненадани от постоянната му енергичност и ще ви е по-трудно да свикнете. Важно е да знаете, че то няма да го надрасне и ще си бъде така енергично цял живот. То ще иска да играе всеки ден и вие трябва да можете да му отделите достатъчно време и среда за игра.
 
Джак Ръселът  е много подвижен и ловък. Те обичат да се движат бързо и скачат от място на място. Това ще бъде забавно както за него, така и за вас.  Интересното е, че тези кучета имат подобни физически умения и структура, като тези на котката. Те са перфектни кучета за хора, които обичат да са навън и да изучават нови неща. Кучето ви ще бъде отдадено на вас и приключенията ви.
 
 
2. Интелигентни
 
Тези кучета са изключително умни. Те могат много лесно да идентифицират следи и да се учат на най-различни трикове. Ако сте някой, който иска да превърне в хоби тренировките и обучението на кучето, то можете да участвате в състезания и ще бъдете на първите места.
 
Научете всичко за нашия онлайн зоомагазин.
 
Въпреки това при много умните кучета си има и лоша страна. Те от време на време ще ви размотават и това може да ви напряга в моменти, когато бързате. Те не са злобни кучета, но ще искат да играете и това понякога натоварва. Но го имайте предвид и не се ядосвайте – те просто искат да се свържат с вас. Дайте им няколко минути внимание и ще се успокоят.
 
3. Безстрашни
 
Генетично Джак Ръселите са почти безстрашни. Те ще си набележат цел и нищо няма да ги спре. Те са ловци и са много подходящи кучета за охрана и няма да се свият в ъгъла при странен шум в нощта. Това е много важно за хората, които искат да се чувстват в безопасност.
Също така те могат да влизат в бой и нямат навика да се предават. Бъдете наясно с това, когато социализирате кучето си.
 
4. Силна нужда от игра
 
Те просто обичат да играят! Независимо дали е  подхвърляне на топка или разхождане, тази порода е много подходяща за хора, които обичат движението. Те ще ви обичат и гушкат, но ще искат да играят, лаят и подскачат покрай вас.
 
Осигурете достатъчно време за игра. Играта с кучето ви е много полезна за създаването на устойчива връзка между вас. Играта и при двамата ще бъде полезна. Тя е перфектно упражнение и игра от поне половин час е достатъчна да започнете да виждате позитивите й.
 
5. Шумни
 
Да, тези кучета са доста шумни. Те обичат да говорят и да получават внимание. Запомнете тази порода лаят, за да комуникират с вас. Затова е необходимо да започнете обучението от 1-я ден и да го научите да не лае. Помага научаването да лаят по команда и да спират лая по команда. Не им викайте, по-вероятно е да не разберат какво искате да им кажете.
 
 
Знаейки, че си пасвате по характер с вашето куче, ще ви направи по-щастливи и ще си създадете много щастливи моменти и приключения заедно.
 
Съветваме ви да проучите характеристиките на породата по-задълбочено и да прецените за себе си каква връзка бихте искали с вашето куче. Ако направите точния избор, ще донесе истинско щастие на вас и цялото семейство.
 

1 Коментари

Теодор:
16/07/2020, 11:11:51 PM
Отговор

Как да го науча когато кажа да лае да лае ако като кажа да спре да спре

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?