Най-добрата храна за Кученца Лабрадори и Големи Породи

Публикувана от zakucheto 06/11/2017 1 Коментари Храна за кучета,Кученца Бебета,
 
Като стопани, Вие искате да дадете на своето кученце най-доброто, и най-вече най-добрата храна. Но в днешно време с толкова много марки на пазара, е трудно да се прецени коя точно храна да се избере.  
Много фактори трябва да се вземат под внимание, когато избирате храна за Лабрадори. Най-препоръчвани са:
 
Защо трябва да изберете специфична храна на Кученца Лабрадори или Големи Породи кучета?
 
Кучетата от различните породи имат различни нужди. Например Чихуахуа и Лабрадор имат много различни хранителни нужди и здравословни изисквания най-вече заради разликата в размера и структурата на тялото. Големите породи растат по-бързо от малките породи. Това значи, че техните кости и стави се променят бързо, увеличават тежестта си със 75 пъти повече. Това е и причината големите породи кученца да са по-чувствителни към хранителен дисбаланс, най-вече относно количествата калций.
 
Прекалено много количество калций в диетата на кученцето лабрадор увеличава риска от мускулно-скелетни деформации, най-вече в бедрена и лакътна дисплазия, тъй като техните кости растат толкова бързо и поради голямото количество калций могат да се формират неправилно при растежа.
 
От друга страна липсата на калций също може да доведе до здравословни проблеми, затова храната трябва да съдържа балансирано количество калций.
 
Допълнително многото калории довеждат до напълняване, при което тежестта на кучето влияе неблагоприятно на растящите им кости.
 
За да се предотвратят такива проблеми, трябва да се използва специфична за лабрадорите храна.
 
Запомнете: Избирайте винаги най-добрата храна за вашето куче, за да бъде то здраво. Не жертвайте здравето му в дългосрочен план като купувате евтина храна за кучета. Това може да доведе до повече разходи по ветеринари и лекарства след време. Евтините кучешки храни нямат необходимите висококачествени съставки и хранителни вещества, за да поддържат оптималното здраве на кученцето.
 
Най-добрите храни за кученцата лабрадори и големите породи кученца доставят всички необходими вещества в балансиран микс, за да бъде кучето наистина в най-добрата си форма:
 
Wellness Core Dog Food
 
Тази храна съдържа висококачествен протеин от 38 % с основни съставки пилешко и пуешко. Съдържа около 300 % повече протеин от обикновено приготвеното пилешко месо. Богата е на витамин D, витамин B12, витамин Е, Витамин C, витамин A, както и минерали като цинк, желязо и калций. Съдържа зеленчуци като картофи, спанак, моркови и броколи и плодове – ябълки и боровинки.
В състава си има Lactobacillus acidophilus, екстракт от зелен чай и розмарин, които са също така много полезни срещу инфекции.
 
Orijen Large Breed Puppy

Специално разработена за нуждите на големите породи кучета с цел оптимални нива на растеж и развитие- не прекалено бързо, нито пък бавно – за чиста мускулна маса и оптимално цялостно състояние.

Съставките, които включват са пилешко и пуешко (свободно отглеждани), дива сьомга и друга риба (богати на омега 3 мастни киселини), цели яйца, пилешки сърца и дробчета – добър източник на протеин.

Хранителните съставки са така подбрани, че да се поддържат нивата на фосфор и калций в препоръчания за големите породи баланс.

Също така храната съдържа пилешки хрущял, който е перфектен източник на глюкозамин, хондроитин, които са така необходими за добро здраве на ставите.

Миксът от плодове и зеленчуци, като ябълки, спанак, леща, круши заедно с още много съставки, които доставят така необходимите витамини и минерали за всяко кученце, е перфектно подпрбан и разработен.

Също така не съдържа зърнени храни.

Taste Of The Wild

Taste Of The Wild е с много високо съдържание на протеин. На първо място като съставка е месото от бизон – високо качество месо. След това е агнешко месо, което също е изключително богато на протеин. Третата основна съставка са сладките картофи, които са чудесен източник на сложни въглехидрати. Те съдържат влакнини и бета каротин. Всъщност тази храна има 40 % въглехидрати. Това осигурява на кученцето ви достатъчно енергия за активния му начин на живот.

В допълнение сьомговото масло доставя омега 3 мастни киселини, коренът от цикория – инулин, пребиотик, който насърчава здравословните бактерии в храносмилателната система на кученцето за укрепване на здравето и доброто здраве на храносмилателната система.

Eukanuba Large Breed Puppy Food

Eukanuba оттдават много голямо значение на нуждата да се разработват храни за специфичните нужди на различните породи кучета.

Eukanuba Large Breed Puppy Food съдържа балансирано количество протеин, мазнини, фосфори и калций за здраво костно и мускулно развитие – от изключителна важност за големите породи. Също така глюкозаминът и хондроитинът имат важна роля за здравето на съединителната и меките тъкани, необходими за големите породи, и особено на лабрадорите, които могат да страдат от много ставни проблеми в живота си.

Тази храна съдържа омега олио за здравословно развитие на мозъка, както и мастни киселини за здрава кожа и козина.

Hills Science Large Breed Puppy

Тази храна е известна, че съдържа висококачествени съставки, въпреки че е важно да споменем, че не са чак толкова висококачествени като на предишните 3 храни, които споменахме по-горе.

Въпреки това тази храна е балансирана и доставя 100 % от необходимите хранителни вещества за вашето кученце в много добър и балансиран микс.

Ще допринесе за подобряване на имунната система и осигури костното развитие на кучето, поради доброто количество на калций. Влакнините спомагат храносмилането, а антиоксидантите – здравето.

Royal Canin Breed Specific Labrador Puppy

 

Royal Canin е много известна марка храни за кучета. Не се слави със много високо качество на съставките си, но все пак е една от добрите храни за вашето куче.

Съдържа средно ниво на протеин над минималното количество протеин, което се препоръчва за кучето – 31 % протеини.

Протеинът се съдържа в основната съставка – суб-пилешкото месо, което не се смята за много висококачествено, тъй като идва от остатъците от пилето след като е заклано. Втората основна съставка в тази храна е оризът, но като цяло тази съставка не е от чак толкова голямо значение за здравето на кучето. След това е царевичният глутен, рибното масло, пребиотиците и други съставки и етерични елементи. В допълнение тази храна съдържа 13 % мазнини и 45 % въглехидрати.

В заключение растящото кученце има специфични хранителни нужди, които трябва да бъдат задоволени, за да бъде то в оптимално здраве. Лабрадорите са големи породи кучета и са по-чувствителни към хранителен дисбаланс в сравнение с малките породи кучета. Диетата им наистина трябва да е балансирана. 

Важно е да ви припомним: Храната за кученцата и за вече порасналите кучета е различна. Екстра калориите, витамините и минералите в храната за кученца може да доведе до затлъстяване, ако продължавате да храните вече порасналото куче със същата храна. Това дори може да доведе до мускулно-скелетни деформации. И обратното храната за израсналите кучета не е подходяща за кученцата, тъй като не съдържа балансирания микс от съставки, необходими на кученцата, което може да доведе до недохранване и неправилен растеж. 

Нито една храна не може да бъде подходяща за всяка възраст, начин на живот и здравословно състояние. Затова е важно да се избира осведомено. 

Надяваме се с тази статия успяхме да ви дадем необходимите насоки при избор на храна за Лабрадори  и Големи Породи Кучета. 

1 Коментари

Анджи:
Отговор

Имам кученце от породата померан и съм много доволна от храните на роял канин. Препоръчвам ги на всички

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация