Изследване на Eukanuba разкрива тайната на дългия живот на кучето

Публикувана от zakucheto 19/02/2022 0 Коментари Храна за кучета,Здраве на кучето,

Изследване на Eukanuba разкрива тайната на дългия живот на кучето

 

 

Eukanuba (Еукануба) е една от най-популярните марки на пазара на сухи храни за кучета. Фирмата се грижи за домашните любимци от 1969 г., като основният фокус е осигуряването на специално разработени формули за вашето куче, за да се поддържа то в оптимално състояние на тялото през всеки жизнен етап.

В съответствие с тази цел Eukanuba провежда над 10-годишно проучване за оценка на здравето и дълголетието на непрекъснато хранени с Eukanuba кучета. Резултатите показват, че 90% от кучетата, участвали в проучването, са живели с повече от няколко години от типичната продължителност на живот на породата.

Подготовка за проучването за тайната на дългия живот на кучетата

Преди началото на проучването независима група от ветеринарни специалисти и експерти е оцениласъществуващите доказателства относно дълголетието на породата лабрадор ретривъри и е достигнала до заключението, че средната продължителност на живота на породата е 12 години.

 

Участници в проучването

След това 39 лабрадор ретривъра (12 мъжки и 27 женски) в ранна и средна възраст са включени в проучването, което е започнало през 2004 г. Всички кучета са били кастрирани и са живели в идентично жилище, със стандартизирани ежедневни грижи и ветеринарни грижи. Кучетата са хранени с количеството храна, необходимо за поддържане на всяко куче в оптимално телесно състояние.

Какви са резултатите?

През 2015 г. излизат резултатите от изследването: 28% от кучетата в проучването са постигнали изключително дълголетие, като са живели над 15-16 години и са били в добро здраве - жизнени и енергични. Едно куче е достигнало почти до 18-годишна възраст.

Проучването е ръководено от Съвета по дълголетие на Eukanuba - група от международни ветеринарни и индустриални експерти, включително професор Стюарт Кармайкъл, д-р Пени Уотсън, д-р Вики Адамс, професор Стив Дийн и Дейвид Морган, които колективно се съгласяват, че тайната на здравословното стареене при кучетата е внимателно балансиране на хранене, добро отглеждане и ефективна ветеринарна грижа.

 

 

 

Заключения на специалистите

Професор Стив Дийн, бивш председател на киноложкия клуб на Обединеното кралство, казва: „Храненето е основен принос за здравето на кучетата в дългосрочен план, разбира се не е единственият принос; доброто отглеждане и добрата ветеринарна грижа са другите основни стълбове за здраве и дълголетие. Правилното хранене има голяма роля за поддържането на здравето на кучето през целия му живот, което разбрахме от наблюдението на Eukanuba Long Life може да бъде много по-дълго, отколкото сме очаквали преди. Ние винаги сме предполагали, че лабрадорите ще живеят 12 години, ако имаме късмет, но сега имаме изцяло нова цел, към която да се стремим... 16 и 17 години. Това е доста феноменално."

 

Д-р Пени Уотсън, старши преподавател по медицина на дребните животни, Queen's Veterinary School Hospital, University of Cambridge казва: „Ветеринарните лекари като професионалсти са много добри в лечението на болести при животните, но може би малко по-малко добри в даването на превантивни съвети на собствениците на домашни любимци относно здравословния начин на живот. Като ветеринарни лекари, ние трябва да мислим през целия жизнен цикъл на животните от кученце до гериатрични, за превантивните аспекти като добра диета, поддържане на правилната оценка на телесното състояние и други аспекти, включително грижа за зъбите, вместо просто да търсим болести и да ги лекуваме ."

 

Дейвид Морган, старши мениджър на  Eukanuba, споделя: „Надеждата е, че можем да приемем посланието, че не става въпрос само за хранене, но и за това, което наричаме подходящи грижи, което е ветеринарна грижа и отглеждане, грижа за кучетата по отговорен начин. Защото, да, имаме някои страхотни наблюдения и сега започваме с д-р Вики Адамс, за да разгледаме по-подробно какво всъщност сме виждали при лабрадорите Eukanuba и какви препоръки можем да дадем в бъдеще, за да могат всички кучета да имат това -по-дълъг, здравословен и по-жив живот."

 

Това изследване на Eukanuba ни обнадеждава, че чрез правилно хранене и грижа можем да удължим живота на нашите любимци с поне няколко години, като в същото време да поддържаме кучето в оптимално здраве до старини.

 

Затова винаги се осведомявайте за качествата на храната, не допускайте затлъстяване на кучето и се фокусирайте върху превантивните мерки.

 

Пожелаваме ви един дълъг живот с вашия любимец изпълнен с много игри и забавления!

 

 

Ще се радваме да ни се похвалите, ако си имате куче над 12 годишна възраст.

 


 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Ако искате да получавате повече информация и промо оферти, то не пропускайте да се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

С пожелания за много весели игри с вашия любимец! :)

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?