Как да се грижим за лапите на кучето в студеното време?

Публикувана от zakucheto 20/12/2021 0 Коментари Здраве на кучето,Съвети от ветеринарния лекар,

Как да се грижим за лапите на кучето в студеното време?

 

 

Студените дни настъпиха и все по-често забелязваме, че има нужда да се погрижим за лапите на нашето куче. Mного клиенти също имат въпроси относно това как да запазим лапите на кучето здрави. 

 

Затова се обърнахме за професионален съвет от ветеринарния лекар д-р Симона Давидова от "За кучето и котката". Тя споделя какво е най-важното:

 

Нещо, което много често хората пренебрегват, е грижата за лапите на кучето.

 

Студеното време, снегът и солта, която се използва против заледяване са основните фактори, които влияят на лапите. При някои породи е желателно подстигването на козината между пръстите. Това ще сведе до минимум задържането на влага и сол. Не забравяйте след всяка разходка да измиете с хладка вода лапите и после да ги подсушите с мека хавлиена кърпа или още по-добре със сешоар. На пазара се предлагат много различни продукти, които защитават възглавничките през зимния сезон, те ще предотвратят напукването и усложненията (болки и възпаления).

 

 

Има балсами за лапи за кучета, кърпички за почистване и дори чашки за почистване на лапите, които ще ви улеснят в грижата за лапичките. 

 

Ако имате двор може да замените солта с пясък или да потърсите по-безвредни препарати. Много важно е да знаете и че кучетата обожават да ядат сняг и да се въргалят в него. И двете забавления крият опасности като настинки и поглъщане на опасни предмети, скрити в снега. 

 

Важно е да поддържате комуникация с вашия ветеринарен лекар и да търсите професионални съвети. Не се притеснявайте да питате, ние сме тук, за да отговорим на вашите притеснения, да ви напъстваме и да се грижим за здравето на вашия домашен любимец. За да може да имате заедно едни прекрасни и незабравими години.

 

Споделете вие как се грижите за лапичките на любимеца си. Със сигурност ще е от полза на всички читатели. Благодаря!

 

Ветеринарен кабинет За кучето и котката     

 

 

     За контакти с д-р Симона Давидова

     Тел.: 0896604007

     Email: vet@zakucheto.com

     Facebook: Ветеринарен кабинет „За кучето и котката“ 

     Instagram: zakuchetoikotkata.vet

 

 

 

 

 

Ако искате да получавате повече информация и промо оферти, то не пропускайте да се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

С пожелания за много весели игри с вашия любимец! :)

 

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?