Здравословно хранене на кучето и симптоми при алергия от храна

Публикувана от zakucheto 21/12/2017 0 Коментари Новини,Здраве на кучето,

Здравейте приятели! 

Искате ли да научите повече как да храните здравословно кучето си, за да няма то проблеми в бъдеще? 

А да разберете как да идентифицирате симптомите на алергия от храна и да действате навременно? 

Имахме удоволствието да се срещнем с Д-р Мила Бобадова, основател на ветеринарни клиники Добро хрумване, която ще ни отговори на тези важни въпроси свързани с храненето и здравето на нашите кучета. 

Гледайте ни и на Facebook станицата: Zakucheto.com

Отговорихме на много зададени от зрителите въпроси и основните теми, които обсъдихме са:

- видовете храни
- какво е здравословно хранене на кучето?
-какви правила трябва да се спазват при хранене, за да бъде то балансирано?
- за какво трябва да гледаме, за да знаем, че храната, която даваме на кучето е подходяща.( например понякога отслабват от храната, а уж е една от най-качествените) 
- породно хранене - колко е важно то?
- има ли голяма необходимост от хранителни добавки?
- как да идентифицираме симптоми на алергия от храна
- домашна храна или гранулирана? 

 

 Повече за Д-р Мила Бобадова:

През 2005 г. заедно с д-р Кирилов полагат началото на клиники “Добро хрумване!”, като се фокусират върху високо качество на ветеринарните услуги, приятелското отношение и активност в общността на стопаните на животни.
Мила е Асоцииран член на European society of veterinary dermatology и Учредител на Българска Асоциация по Ветеринарна Дерматология.
Също така Мила е председател на Комисията по контрол и професионална етика към Областна колегия – София град на Български ветеринарен съюз. Понастоящем заместник председател на Областна колегия – София град на Български ветеринарен съюз.
През 2011 г получи наградата на публиката на Български хелзинкски комитет “Човек на годината” за активната й дейност по темата за насилието над животните, в следствие на която особената жестокост към животни и боевете с животни са квалифицирани като престъпление в Наказателен кодекс на Република България. Няколко месеца по-късно, Мила е включена в класацията “100 най-влиятелни жени на България” на списание Капитал.
Декември 2012 е лектор на TEDxWomen по темата за гражданската активност и социалната ангажираност, а през 2016 - лектор на Форум Ключ.
Основни нейни интереси са: дерматология, цитология, образна диагностика, паразитни болести, ендокринология, поведенчески проблеми на котката. А в свободното си време – фотография. 

Във Ветеринарна клиника "Добро хрумване" работи разнообразен екип от специалисти, който е посветен на животните и не спира да се развива, за да предлага медицина и обслужване от световно ниво на пациентите си. Те са готини, свежи, активни и винаги професионалисти!

Повече за екипа и клиниката: Ветеринарна клиника "Добро хрумване"!

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация