Мога ли да давам яйца на кучето си?

Публикувана от zakucheto 30/09/2023 1 Коментари Храна за кучета,Здраве на кучето,

 

 

Всеки стопанин е загрижен за това каква диета кучето трябва да спазва, за да е здраво и енергично. Особено покрай великденските празници е добре да знаем какво количество яйца можем да даваме на кучето си и в какъв вариант – суров, пържен или варен.
 
Яйцата са много добър източник на висококачествен протеин, витамини, минерали. Въпреки това жълтъкът е богат на мазнини и не е подходящо да се приемат в големи количества, когато имате проблем с холестерола.
 
Яйцата са много полезни за хората, но тук изникват и въпросите:
  • Яйцата полезни ли са за кучетата?
  • Могат ли кучетата да ядат яйца?
  • Какво количество яйца могат да изяждат кучетата на ден или на седмица?
 
Някои хора дават на кучетата си сурови или сварени яйца, а някои смятат, че те са вредни за кучетата. Хората имат разногласия по въпроса. Истината е, че кучетата могат да ядат яйца и няма здравословна причина да не го правят. Те могат да ги приемат в пържена, сурова или сварена форма. Но е добре да знаете, че трябва да вземете под внимание някои неща, ако смятате да давате на кучето си пържени или сурови яйца. Пържените яйца не е препоръчително да се дават често, тъй като пържените и мазните храни не са много полезни за кучетата. 
 
Защо кучетата трябва да ядат яйца?
 
Както споменахме яйцата са много полезни, както за хората, така и за кучетата. Те съдържат:
  • Витамин А и Д
  • Аминокиселини и Желязо
  • Протеин за добър растеж и здраве.

 

 

Вижте храните за кучета, които съдържат яйца: Храни за кучета с яйца

 

Колко яйца могат да ядат кучетата на ден?
 
1 яйце на ден е достатъчно. След като започнете да давате яйца на кучето си трябва да наблюдавате дали има проблеми с храносмилането. Ако забележите такива – спрете да му давате. Ако няма- спокойно можете да давате по яйце на ден.
 
Може ли кучето да яде черупката на яйцето?
 
Черупката на яйцето също има много полезни вещества като калциев карбонат, който е полезен както за нас, така и за тях. Те способстват за здрави кости и зъби.
 
Счупете 2-3 яйца и смесете черупките с храната на кучето, като може да ги смелите на прах. Черупките са също чудесен заместител на кокалите.
 
Ако кучето не харесва черупките или се притеснявате от риск от натравяне със салмонела, можете да сварите черупките и след това да ги смесите с храната. Добре е да ги държите в хладилник.
 
Полезни ли са суровите яйца за кучето?
 
За повечето кучета суровите яйца са трудни за храносмилане, но не са вредни за тяхното здраве. Разбира се при хранене със сурови яйца има риск от заразяване със салмонела. За да сте спокойни просто обработете термично яйцата - най-добре е да са сварени. 
 
 
Изберете най-добрата храна за куче в онлайн магазина ни. 
 
 
Бъдете внимателни какви яйца давате на кучето си
 
Ако купувате яйца от магазина е важно да ги измивате добре, тъй като производителите мажат яйцата с химикали, за да изглеждат по-лъскави. Тези химикали са вредни и могат да доведат до инфекции, проблеми с храносмилането и други.
 
 
И запомнете: 1 яйце на ден е напълно достатъчно за кучето.

 

Намерете още за кучешката храна.

 

 


 

Разгледайте нашата храна за кучета, за да откриете най-подходящия вариант за вашия любимец. 
 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Facebook Zakucheto.com

Instagram Zakucheto.com

Youtube Zakucheto.com

1 Коментари

Иван:
08/01/2022, 04:23:14 PM, zakucheto.com
Отговор

КАК СЕ ДАВА ЯЙЦЕ НА КУЧЕТО СВАРТЕНО ИЛИ СУРОВО СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА Е ВАРЕНО ЗАЩОТО АКО ЯЦАТА СА ОТ МАГАЗИН ГИ МАЖАТ С ХИМИКАЛИ ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО ЛЪСКАВИ ЯЙЦЕТО АКО Е СВАРЕНО ЩЕ СЕ ПРЕМАХНАТ ЛИ ТЕЗИ ХИМИКАЛИ ЩЕ ЧАКАМ ВАШИЯТ ОТГОВОР ЗА КОЕТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ КОГАТО МИ ОТГОВОРИТЕ

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?