Кои породи кучета се обучават най-лесно?

Публикувана от zakucheto 06/08/2023 0 Коментари Породи кучета,
 

Ако ви се иска да имате куче, което да обича да учи нови неща и да се забавлява докато се обучава, тук можете да намерите породите, които са показали най-голям интерес към дресура.

С тези кучета най-вероятно ще ви се налага и да им показвате регулярно по някой нов трик за научаване. Ако сте активни и обичате да отделяте време за това, с тези породи кучета със сигурност ще си допаднете. Тези кучета са много енергични и интелигентни, така че няма да скучаете с тях.

1. Бордър Коли – порода кучета с произход Великобритания. Наскоро канадски учени провъзгласяват тази порода като най-интелигентната от всички породи кучета.

Обича да учи и да прави възможно най-много нови и различни неща. Рядко остава на едно място, така че от вас зависи с какви „задължения“ ще се заеме то. Тренирайте го на ловкост, Флайбол и дори да бъде овчарско куче. Кой знае- може точно вашето куче да стане победител във Флайбол надпреварата.

2. Лабрадор Ретривер – кучета, които са изключително подходящи за различни роли като куче-компаньон, ловно куче, куче –водач и др. Те са перфектни за спасителни акции, както и за терапевтични нужди.

Каквото и да искате да ги научите – те са способни да до научат. Разбира се, зависи от вас.

 

3. Австралийска Овчарка – Необходим е цял арсенал от задачи, игри и команди, за да задоволят енергичната и интелигентна натура на тази порода. Отдайте се на забавно обучение за ловкост, Флайбол, игри във въздуха, проследяване на следи.

Но не забравяйте – ако нямате възможност да задоволите нуждата на австралийската овчарка за висока активност, то тя може да я прояви в  разрушителни забавления.

 

4. Немска Овчарка – като енергична и много активна порода, тези кучета имат нужда от занимание. Тренирайте я от първия ден, за да развие способностите си и да предотвратите ненужен лай, копаене на дупки и отмъкване на храна.

 

5. Пудел – Учудващо за много хора, пуделът е една от интелигентните породи. Наследено от цирковата кариера на предците й, тази порода е способна да научи цял куп трикове и команди. Само внимавайте – тя може и да бъде много упорита, ако й позволите.

6. Доберман – Въпреки славата му на агресивно куче, доберманът може да бъде обучен на много трикове, да е социален и приятелски настроен. Той има нужда от стопанин, който ще го държи активен, като му дава интересни задачки и команди. От скука или самота, доберманът може да развие деструктивнатата си и агресивна страна.

Ако искате да се занимавате с интересни игри и предизвикателства с вашето куче, то тези породи кучета са за вас. Въпреки всичко не забравяйте, че при всяко куче е индивидуално. Обучението зависи от различни фактори, като здравословно състояние, темперамент, както и от вашия опит в обучението. Така че бъдете активни и се забавлявайте с вашето куче, докато се обучавате.

Научете повече за обучението на кучета, като следите нашия блог, където ще ви информираме със съвети от професионалните треньори.

И помнете, обучението е толкова забавно за вас, колкото и за кучетата!

Намерете тук лакомства и играчки, с които да тренирате по- лесно вашия любимец.

 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Facebook Zakucheto.com

Instagram Zakucheto.com

Youtube Zakucheto.com

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?