Питбул Териер

Публикувана от zakucheto 21/04/2019 0 Коментари Породи кучета,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

АМЕРИКАНСКИ ПИТБУЛ ТЕРИЕР

Информация за породата Американски Питбул Териер

Адаптивност

3/ от 5 възможни

Апартаменти

2/ от 5 възможни;

Питбулите ще живеят в апартамент, ако имат достатъчно движение и упражнения. Те са много активни вътре и биха се чувствали добре и без да разполагат с двор, ако им осигурите достатъчно упражнения. Предпочитат топъл климат.

Склонност към лаене

3/ от 5 възможни

Отношение към котки

1/ от 5 възможни

Отношение към деца

4/ от 5 възможни;

Това е порода, подходяща за деца и се знае, че са игриви, енергични и любвеобилни към малките около тях.

Добро отношение към други кучета

1/ от 5 възможни

Нужда от движение 

3 звезди/ от 5 възможни;

Имат нужда от много и редовни упражнения и дълги ежедневни разходки;

Поддръжка

1 звезда/ от 5 възможни;

Ниско ниво на поддръжка. Не е нужно от подрязване на косъма или подстригване .

Здраве 

(3 звезди / от 5 възможни)

Хипоалергенност

Не

Интелигентност

3 звезди/ от 5 възможни

Игривост

4 звезди/ от 5 възможни

Падане на козината

3 звезди/ от 5 възможни;

Рутинно четкане на козината помага. Подгответе се за често ползване на прахосмукачка.

Отношение към непознати

3 звезди/ от 5 възможни

Поддаване на обучение

3 звезди/ от 5 възможни

Американския питбул териер трябва да се научи от малък да не тегли кашката си, тъй като става много силен, като порасне. Може да научи много с простоянство в обучението. Много е важно да се социализира и да се общува с него още от ранна възраст. Те са склонни към подчинение и имат силно желание да угаждат на стопанина си. Трвенировките му трябва да се осъществяват с търпение, респект и твърдост.

Способности на куче пазач

3 звезди/ от 5 възможни

  

Преглед

АМЕРИКАНСКИ ПИТБУЛ ТЕРИЕР

Питбулът веднага прави впечатление на куче, за което са характерни сила, страст и неутихващо желание. Глава с форма наподобяваща правоъгълник, която е широка в частта между бузите (където са разположени силни челюсти), и която се държи на мускулест, широк, добре дефиниран врат. Вратът продължава дълбоко в широки, добре оформени гърди. Американският питбул е много мускулест, стабилен и солиден, въпреки това жив и изключително силен за  ръста си. Опашката му е леко заострена. Ушите обичайно са клепнали, макар че има вариации. Очите са закръглени. Нe всички институции за породи приемат сини очи.

Захапката на питбула има форма на ножица. Козината му има къси, гъсти, блестящи косми. Всички цветове са приемливи. Различни оттенъци на кафяво до червено със съответстващи червен/кафяв нос са породата на питбули с червен нос. Нюанси на сиво с подхождащ сив нос са питбулите със син нос.

Основните характеристики на Американския Питбул Териер са сила, увереност и желание за живот. Тази порода се стреми да се хареса и прелива от ентусиазъм. Те са отлични компаньони и винаги са се отличавали с обич към децата. Тъй като някои  от тези кучета проявяват в някаква степен агресия, и имайки предвид мощната им физика, е необходимо собственикът да се погрижи да социализира кучето и да го тренира в подчинение. Естествената подвижност на кучетата от тази порода  ги прави едни от най-добрите катерачи, и затова добри ограждения на дома са задължителни. Те не са най-добрия избор за пазачи, тъй като са изключително приятелски настроени, дори към непознати. Агресивно поведение към хора не е характерно за породата и е крайно нежелано. Кучетата от тази порода изнасят добри представления, тъй като имат високо ниво на интелигентност и желание за работа.

История

Някъде през 19-ти век в Англия, Ирландия и Шотландия са започнали да експериментират с кръстоски между булдог и териер, в търсене на комбинация от игривостта на териера и силата и атлетизма на булдога. Резултатът е куче, което въплъщава всички добри черти на великите воини: сила, неизчерпаем кураж и нежност към обичаните от него същества. Имигрантите пренесли със себе си тези бул- и териер- кръстоски в Съединените щати. Американският Питбул Териер не останал незабелязан от фермерите и собствениците на ранчо, които ги използвали за кучета пазачи на полу-диви говеда и свине, за лов, за насочване на добитък, а също и като домашни любимци. Днес, Американският Питбул Териер продължава да демонстрира своите качества, с които успешно изпъква пред другите като подчинение, следотърсачество, скокове и теглене на тежести и др.

 

 


Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Какви характеристики имат различните породи кучета? Вижте ТУК.

Коментирай