Немска Овчарка

Публикувана от zakucheto 02/05/2019 0 Коментари Породи кучета,


 

НЕМСКА ОВЧАРКА

Информация за породата Немска Овчарка

(от 0 до 5 звезди)

Адаптивност

5 звезди, силно изразена

Апартаменти

3 звезди, 

Могат да живеят така, стига да им се осигурява достатъчно движение и упражнения. Те са относително не много активни вътре и най-добре се чувстват при наличие на голямо дворно пространство.

Склонност към лаене

2 звезди 

Отношение към котки

3 звезди /от 5 възможни

Куче от порода „немска овчарка“ може да бъде в мирно съжителство с други кучета и домашни любимци, ако бъде обучено още от самото начало. Едно отгледано куче трудно може да привикне в среда с други кучета и любимци, ако не е живяло сред такива. В подобни случаи може да се наложи да се обърнете към професионален треньор за помощ, или да получите съвет от организации в помощ на животните, ако сте осиновили вече пораснало куче.

Отношение към деца

5 звезди -  Това е порода, подходяща за деца.

Добре се отнасят към други домашни любимци, но са дистанцирани и подозрителни към непознати.

Добро отношение към други кучета

2 звезди

Нужда от движение 

4 звезди; Немските овчарки обичат натоварващи дейности, за предпочитане комбинирани с тренировки от някакъв вид, защото тези кучета са интелигентни и имат нужда от предизвикателства.

Повечето от тях обичат да играят с топка или фризби. Дали гонят топка или хващат фризби – следва да им осигурите ежедневни участия в конструктивни упражнения. Ежедневните дейности трябва да включват ходене/джогинг, за да задоволяват инстинкта им за „миграция“. Ако няма достатъчно движение или умствени предизвикателства, тази порода може да стане неспокойна и деструктивна. Най-добре се чувстват, когато имат поставени задачи и вършат работа.

Поддръжка

3 звезди, Умерена поддръжка: 

Немската овчарка има гъста двойна козина със средно дълъг косъм, който пада доста и непрекъснато – толкова много, че  дори и неговите фенове я наричат “German Shedder”. Долната козина обилно пада през пролетта и есента, и кучетата трябва редовно да се сресват и къпят през този период, за да падне сменящата се козина. През останалото време на годината е достатъчно седмично разресване.

Здраве 

(3 звезди / от 5 възможни)

Хипоалергенност

Не

Интелигентност

5 звезди

Игривост

3 звезди

Отношение към непознати

1 звезда; 

Поддаване на обучение

5 звезди - Лесно се тренира.

Кучетата от породата „немска овчарка“ са усърдни ученици и бързо учат нови номера. Те са силно чувствителни и реактивни към гласа на стопанина си. Многобройните им способности ги правят подходящи за спорт.

Способности на куче пазач

5 звезди; това куче лае силно и ще предупреди стопаните си, ако има външен натрапник. То има силно покровителствено държание, реагира безстрашно към всеки агресор, и ще направи всичко възможно, за да опази и защити семейството си.

Преглед

 

Кучетата от тази порода са средно големи или големи, добре балансирани, мускулести,  леко по-удължени, отколкото високи, със средно дълъг косъм, изправени уши и опашка, която естествено държат до тялото, с лека извивка като сабя. Тялото на немската овчарка има по-скоро овални,  отколкото ръбести (ъглести) извивки. Главата е пропорционална на тялото, силна, без да изглежда груба или фина. Разликите между мъжките и женските кучета са видими. Те са кучета, които могат непрекъснато да бъдат впрегнати в работа, и ако прекаляват, или правят грешки, следва да се наказват пропорционално на провинението, доколко то им пречи да работят.

Те са уверени и безстрашни, с готовност се оставят да бъдат доближени, но леко отдръпване от непознати е приемливо. Когато работят, те са нащрек и в готовност за реакция, и лесно се адаптират към нови задачи. Липсата на увереност е сериозен недостатък при тази порода. Структурата му е създадена и пригодена за постоянно движение. Проблеми в походката са сериозен недостатък.

 

 

История

 

Немската овчарка е сравнително нова порода, развита в първата половина на 20-ти век, от германски кавалерист, Макс фон Щефаниц. Използвал е различни породи германски пазачи на стада овце, и е развил отличителна порода за сравнително кратък период, благодарение на авторитарните практики по това време. В програмата на фон Щефаниц фокусът е бил върху полезността и интелигентността, които да помогнат на кучетата да превключват бързо от дейности на пазач към други задачи, свързани с полева работа, особено военни и полицейски дейности.  Породата тъкмо е добивала популярност в САЩ, когато избухва първата световна война. Всичко, свързано с Германия, било отхвърлено и популярността на породата намаляла. След войната, филмовата звезда Рин-тин-тин стимулира интереса към тази порода отново. Добрият външен вид, комбинирани със забележителна интелигентност и лоялност, направили това куче фаворит за работа и компания.

 

 

 

Намерете храна и лакомства за немска овчарка ТУК, а здрави играчки за игра и обучение ТУК.

 

 


Ако информацията ви беше полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Какви характеристики имат различните породи кучета? Вижте ТУК.

Коментирай