Немска Овчарка

Публикувана от zakucheto 14/12/2023 1 Коментари Породи кучета,


 

НЕМСКА ОВЧАРКА

Информация за породата Немска Овчарка

(от 0 до 5 звезди)

Адаптивност

5 звезди, силно изразена

Апартаменти

3 звезди/ от 5 възможни; 

Породата може да живее в апартамент, стига да и се осигурява достатъчно движение. Тези кучета не са особено активни в затворено просранство. Чувстват се  най-добре, когато разполагат с голямо дворно пространство.

Склонност към лаене

2 звезди/ от 5 възможни;

Отношение към котки

3 звезди /от 5 възможни;

Кучето от породата „немска овчарка“ може да съжителства в хармония с други кучета и домашни любимци, ако бъде обучено още от самото начало. Възрастно куче трудно може да привикне в среда с други кучета и любимци, ако не е живяло сред такива. В подобни случаи може да се наложи да се обърнете към професионален треньор за помощ, или да получите съвет от организации в помощ на животните, ако сте осиновили вече пораснало куче.

Отношение към деца

5 звезди;

Това е порода, подходяща за деца.

Тези  кучета са дистанцирани и подозрителни са към непознати.

Добро отношение към други кучета

2 звезди/ от 5 възможни; 

Нужда от движение 

4 звезди/ от 5 възможни; 

Немските овчарки обичат натоварващи дейности, за предпочитане комбинирани с тренировки. Тези кучета са интелигентни и имат нужда от предизвикателства.

Повечето от тях обичат да играят с топка или фризби.

Ежедневните дейности трябва да включват ходене или джогинг, за да задоволяват инстинкта им за „миграция“. Ако няма достатъчно движение или умствени предизвикателства, тази порода може да стане неспокойна и деструктивна. Най-добре се чувства, когато има поставени задачи и предизвикателства.

Поддръжка

3 звезди/ от 5 възможни; 

Умерена поддръжка: 

Немската овчарка има гъста двойна козина със средно дълъг косъм, който пада доста и непрекъснато – толкова много, че  дори и неговите фенове я наричат “German Shedder”. Долният слой на козината пада обилно през пролетта и есента. През този период кучетата трябва редовно да се сресват и къпят, за да падне сменящата се козина. През останалото време на годината е достатъчно седмично разресване.

Здраве 

(3 звезди / от 5 възможни)

Хипоалергенност

Не

Интелигентност

5 звезди

Игривост

3 звезди/ от 5 възможни;

Отношение към непознати

1 звезда/ от 5 възможни;

Поддаване на обучение

5 звезди;

Лесно се тренира.

Кучетата от породата „немска овчарка“ са усърдни и бързи в ученето на нови номера. Те са силно чувствителни и реактивни към гласа на стопанина си. Многобройните им способности ги правят подходящи за спортни дейности.

Способности на куче пазач

5 звезди;

Това куче лае силно и ще предупреди стопаните си, ако има външен натрапник. То има силно покровителствено държание, реагира безстрашно към всеки агресор, и ще направи всичко възможно, за да опази и защити семейството си.

Преглед

 

Кучетата от тази порода са средно големи или големи, добре балансирани, мускулести,  леко по-удължени, отколкото високи, със средно дълъг косъм, изправени уши и опашка, която естествено държат до тялото, с лека извивка като сабя. Тялото на немската овчарка има по-скоро овални,  отколкото ръбести (ъглести) извивки. Главата е пропорционална на тялото, силна, без да изглежда груба или фина. Разликите между мъжките и женските кучета са видими. Това са кучета, които могат непрекъснато да бъдат впрегнати в работа, и ако прекаляват, или правят грешки, следва да се наказват пропорционално на провинението, доколко то им пречи да работят.

Те са уверени и безстрашни, с готовност се оставят да бъдат доближени, но леко отдръпване от непознати е приемливо. Когато работят, те са нащрек и в готовност за реакция, и лесно се адаптират към нови задачи. Липсата на увереност е сериозен недостатък при тази порода. Структурата му е създадена и пригодена за постоянно движение. Проблеми в походката са сериозен недостатък.

 

 

История

 

Немската овчарка е сравнително нова порода, развита в първата половина на 20-ти век, от германски кавалерист, Макс фон Щефаниц. Използвал е различни породи германски пазачи на стада овце, и е развил отличителна порода за сравнително кратък период, благодарение на авторитарните практики по това време. В програмата на фон Щефаниц фокусът е бил върху полезността и интелигентността, които да помогнат на кучетата да превключват бързо от дейности на пазач към други задачи, свързани с полева работа, особено военни и полицейски дейности. По време на избухването на Първата световна война, породата започва да придобива популярност в САЩ. Всичко, свързано с Германия, било отхвърлено и популярността на породата намаляла. След войната, филмовата звезда Рин-тин-тин стимулира интереса към тази порода отново. Добрият външен вид, комбинирани със забележителна интелигентност и лоялност, направили това куче фаворит за работа и компания.

 

 

 

Разгледайте продуктите ни и открийте най-подходящата храна за кучета от породата Немска Овчарка.  

 


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Facebook Zakucheto.com

Instagram Zakucheto.com

Youtube Zakucheto.com

1 Коментари

Дейна:
28/01/2022, 02:22:53 PM, Трифон
Отговор

Дейна Ковачев

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?