Къде да спи кучето ми?

Публикувана от zakucheto 10/04/2019 0 Коментари Кученца Бебета,

 

Къде да спи кучето ми?

Къде да спи кучето ми, кое е най-добро за него и мен? 

За повечето собственици на домашен любимец този въпрос е с повишена трудност. Дали да пуснат кучето на леглото или да му обособят кътче, където животинчето да се чувства удобно и уютно? Има привърженици и отрицатели и на двете решения, затова сами преценете кое е по-удачно за вас. Всяко куче (и стопанин) има различен темперамент и нужди. Трябва да се съобразим с тях, за да открием оптималното решение.

Ако кучето ви е бебе, най-вероятно през първите дни ще спи максимално близо до вас. Най-малките кученца все още страдат за майките си и тепърва свикват с новата обстановка. Будят се често, имат нужда от повече внимание и топлина. Дори да възнамерявате, да не допускате кучето на леглото си, можете да го направите поне през първите дни. Винаги има време за възпитание.

Чудите се къде да спи вашето куче? Подбрали сме някои опции.

Варианти къде да спи кучето

  • На леглото до стопанина;
  • На легло за куче;
  • В отделна стая или коридор;
  • В специално ограждение в стаята, с легло и всичко нужно;
  • На някое друго меко кътче – стол, диван, любими за кучето.

 

 

Ако отглеждате кучето си само навън, то въпросът със спането явно е решен. Имайте предвид, че в някои случаи може да обмислите да пуснете животното вътре. Ако времето е много лошо, ако кучето е болно има нужда от повече грижи, ако навън има заплаха за него. 

Малките палета са по-чувствителни и често търсят стопанина си. Съветваме да не ги оставяте сами в друга стая, защото може да изядат нещо или да се наранят. Ако искате да им осигурите кътче в същата стая, може да купите заграждение. В него сложете малко кучешко легло, купичка за вода и играчки. 

 

Кучешките легла набират все по-голяма популярност. Предимство е, че се предлагат в различни цветове, затова прекрасно се вписват в интериора. Изработват се и в разнообразни размери, за да може както малки породи, така и най-едрите да открият своето уютно място за почивка. За да бъде комфортът максимален, вече се продават матраци за кучета. Те са още по-стабилни и удобни, а освен това плътността им служи като добра изолация за четириногия ви приятел. Когато легне отгоре, ще се чувства комфортно и топло.

 

Защо някои хора не дават на кучето да спи на леглото?

Има различни причини хората да не допускат кучето до леглото, но основните са следните:

  • Не искат косми от любимеца или просто го смятат за неприемливо;
  • Притесняват се, че не е добре за възпитанието на животното;
  • Кучето ги буди или им пречи по друг начин.

Много хора обичат кучета, но не искат да споделят с тях общи постели. Други се страхуват да не се заразят от болест. Това едва ли това ще стане, ако домашният ви любимец е обгрижен, ваксиниран и обезпаразитен. 

Освен космите, които може да оставят, някои хора ги притеснява и самото поведение на кучето. Любопитен факт е, че някои четириноги сладури си похъркват доста. Ако сте прекалено чувствителни и лесно се будите, сложете удобно кучешко легло или матрак за домашни любимци, където да си полегне сладурът. 

Лошо възпитание и неовладяна доминация – от това се притесняват някои собственици на кучета и тотално отказват кучето им да спи на леглото. Ако твърде много глезите домашния си любимец и му позволявате да върши всичко, което си реши, наистина нещата може да излязат извън контрол. Проблемът въобще не е само с леглото. Нужно е да отделяте достатъчно време на животното и да общувате с него, за да знае кое е правилно и кое не толерирате. Ако забележите агресия или прекомерно желание на кутрето да доминира, потърсете помощ от кучешки възпитател/треньор на кучета.

В останалите случаи може да позволите на вашето куче да спи в леглото ви. Контактът с домашния любимец, любовта му и сънената му муцунка са достатъчни причини, за да се решите на това. Присъствието на обичаното куче често подобрява настроението и прави съня още по-сладък.

Къде да спи кучето ми? Въпрос, на който вие сами ще си отговорите. Каквото и да решите, погрижете се за комфорта на своя домашен любимец. Нощта е прекрасно време за почивка. Вашето куче спи много и през деня, когато сте на работа. Постарайте се да му е уютно и спокойно.

 

 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Разгледайте и нашите предложения за легло за куче.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация