Как да научим кучето да не скача по хората?

Публикувана от zakucheto 07/11/2017 0 Коментари Обучение и дресура,Щастливи кучета,Кученца Бебета,
 
Когато кученцето тича към нас и скача, ние си мисли:“ То ме обича и то се радва толкова много да ме види.“ Чувстваме се специални и ценени. Кой не се разтапя като види кученце да скача и да иска да играе?
 
Те са толкова свободни и безгрижни, пълни с жажда за живот! Това са и причините да искаме кученце вкъщи, да внесе ентусиазъм в ежедневните неща, които смятаме за даденост.
 
Въпреки това в крайна сметка, това скачане почва да става прекалено и се оформя като хроничен проблем. И ще продължава да бъде проблематично. Затова е важно да научите кучето да не скача така, още докато е малко кученце.
 
Тъй като кучето е най-чувствително към миризмите, то изучаването на света става точно чрез душене на всичко около него. Естествено, това значи и да подуши всеки един човек, който види. Кучето се насочва основно към гениталните зони или към устата на човек, тъй като това са местата с най-ясно изразена миризма. Кученцата трябва да застанат на задни крака и да сложат предни лапи върху човек, за да могат да се доближат възможно най-много до тези зони. А тъй като носим дрехи, естествено остава устата като основна зона, до която кученцата искат да се доберат. Затова и се опитват да скачат и да се доближат възможно най-много до лицата ни.
Много е трудно за човек да види, че скачането на кученцето не е от любов. Истината е, че някои кученца са напрегнати и са се научили, че щом скочат върху човек, тогава той ще ги вдигне и гушне и те се успокояват. Гушкайки кученцето, то се успокоява, но така кученцето не се научава нещо много важно в живота – да може да се успокоява само, и то долу, на земята.
 
Превенцията е най-доброто решение. Започнете още веднага да работите върху това да научите кучето да не скача и да бъде спокойно. Това става като практикувате основното правило: Прибирайки се вкъщи не допускайте никакъв допир, никакъв визуален контакт, както и не му говорете. След като се успокои и застане на едно място можете спокойно да покажете привързаността си към него, но не и докато то скача по вас. Така кучето ще се научи, че получава внимание, когато е спокойно.
 
Въпреки, че не е толкова лесно да игнорирате присъствието на вашия любимец, то това е жертва, която в дългосрочен план ще се възнагради и ще имате едно спокойно и възпитано куче.
 
Ако искате да научите повече за вашето куче и да получите съвети от професионалистите, не пропускайте актуална информация, като се запишете за нашия бюлетин
 
Приятно обучение и игра с вашето куче! :)
Етикети: Обучение

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация