Консерви и паучове за кучета – необходими ли са в диетата на любимеца ви?

Публикувана от Marina 24/04/2020 0 Коментари Храна за кучета,

Консерви и паучове за кучета – необходими ли са в диетата на любимеца ви?

Знаете, че храната е важна за кучетата. Диетата на вашия любимец трябва да бъде балансирана и с полезни съставки. Важно е в нея да присъства както суха, така и мокра храна за кучета.

 

Представете си, че вие ядете всеки ден едно и също – не е най-приятното нещо на света, нито пък най-полезното за вашия организъм. Защо е важно обогатите диетата на кучето си? Вижте какви са нейните полезни свойства.

 

1) Консерви и паучове за кучета – повече протеини и по-малко въглехидрати

Протеинът е сред основните съставки в диетата на вашия любимец. Консервираната храна за кучета съдържа повече месо. Ако пухкавия ви приятел се нуждае от повече протеин, за него консервите и паучовете са добър вариант.

 

Разгледайте Butcher's Life with game beef chunks in gravy - с говеждо месо и дивеч /парчета в сос/ 

 

 

Добре е в диетата на любимеца ви да присъстват и въглехидрати, но те не трябва да надвишават количеството на протеина. Важно е да бъдат от добри източници като ориз, картоф или сладък картоф. Мократа храна за кучета съдържа по-малко въглехидрати. В сухата кучешка храна въглехидратите се използват, за да се запазят гранулите структурата си. 

 

В сухата храна за кучета често се използват продукти от зърнените култури. Зърнените култури не допринасят за набавянето на необходимите на кучето вещества. Те затрудняват и храносмилането и предразполагат към алергии към храната. Глутенът е въглехидрат от зърнен произход, който се използва в сухата храна за кучета и е често срещан алерген.

 

Винаги проверявайте какво пише на етикета на храната за кучета – в качествените продукти се съдържа по-голямо количество протеин за сметка на въглехидратите. Месото трябва винаги да е на първо място в списъка със съставки.

 

2) Консерви и паучове за кучета – по-малко консерванти

Консервираната храна за кучета се запазва в процеса на консервиране. Мократа храна винаги е по-свежа, тъй като отваряте нова на всеки няколко дни. Затова не е необходимо в нея да се добавят много консерванти.

 

3) Консерви и паучове за кучета – голямо разнообразие от вкусове

Консервираната храна за кучета помага да разнообразите диетата на любимеца си. Промяната може да му се отрази добре, тъй като ще помогне да обогатите неговото меню. Така ще го предпазите от дефицит на някои полезни вещества. Нека кучето ви опита няколко вида с различни вкусове и да реши кой му допада най-много.

 

 

4) Консерви и паучове за кучета – контрол на теглото

Любимецът ви се чувства по-сит, когато се храни с консервирана храна за кучета, дори и да е погълнал по-малко храна. Така той приема по-малко калории, което води до загуба на тегло. В консервите и паучовете се съдържа повече протеин. Той е важен за развиването на мускули и изгарянето на мазнини. Протеинът засища за по-дълго, защото се храносмила по-бавно. Ако кучето ви е с наднормено тегло, помислете дали да не преминете изцяло на мокра храна за известно време.

 

5) Консерви и паучове за кучета – спокоен стомах

Консервите и паучовете за кучета не абсорбират толкова много течности от стомаха, затова от тях кучетата се подуват по-малко. Обикновено представители на гигантските породи, като напрумер Грейт Дейн, имат доста проблеми със стомаха.

 

6) Консерви и паучове за кучета – по-добро хидратиране и предотвратяване на болестите по бъбреците

Не всички кучета и котки обичат да пият вода. Мократа храна за кучета помага любимецът ви да бъде хидратиран. Така важните органи се подлагат на по-малко стрес.

Консервираната храна се отразява добре на кучета с диабет, рак и други заболявания.

 

Започва ли вашият любимец да подскача от вълнение при вида на любимата си храна? Обогатете диетата му с консерви и паучове за кучета, не само, защото имат полезни свойства за организма му, но и за да го направите щастлив. Така за него хапването ще бъде много по-вълнуващо и забавно.

 

Пожелаваме ви много вънуващи мигове с вашето куче!


А вие какво мислите за консервите и паучовете? Споделете с нас в коментарите!


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Източник:

https://blog.homesalive.ca/canned-dog-food-benefits

 

 

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация