Как да изберете развъдник на кучета? – Списък на развъдниците в София

Публикувана от Marina 21/05/2020 2 Коментари Развъдници,

Как да изберете развъдник на кучета? – Списък на развъдниците в София

Кучетата са прекрасни във всичките си видове и форми. Вашият любимец може да се намира зад ъгъла на улицата, в приют или, ако държите на породата, в развъдник за кучета. Тъй като много хора изпитват затруднения да открият най-подходящия развъдник, ще ви дадем няколко съвета за това как да направите този избор. Прочетете статията ни, за да разгледате нашия списък на развъдниците в град София.

1) Как да изберете развъдник на кучета?

Изберете си порода куче

Това е най-важният избор, тъй като развъдниците на кучета се фокусират върху продажбата на една или две породи. Не базирайте избора си на база външния вид на кучето. Вземете под внимание неговия характер, ръст, козина и евентуалните здравословни проблеми, с които бихте могли да се сблъскате.

Не винаги породата, която ви харесва най-много, е най-подходяща за вас. Някои кучета имат нужда от много движение и предизвикателства. Ако не можете да им ги осигурите, е по-добре да се насочите към друга порода.

Поискайте препоръки от ветеринарен лекар

Ветеринарният лекар е добър източник на информация, свързана с домашните любимци. Обсъдете с него какви кучета харесвате и той може да ви каже къде да ги откриете. Освен това може да ви даде информация, ако разполага с информация за това кои развъдници са ненадеждни.

Обмислете осиновяване

Помислете за възможността да осиновите куче от приют или от улицата, дори и да търсите породисто. Около 25 % от кучетата в приютите могат да бъдат идентифицирани като породисти. Кучетата от смесени породи също са много красиви и имат своите предимства. Като цяло тяхното здраве е по-добро. Осиновяването е добра опция за хора, които не разполагат с възможността да закупят породисто куче.

2) Как да разберете дали развъдникът за кучета е надежден?

Потърсете информация в интернет.

Днес информацията е леснодостъпна и всеки може да остави ревю. Прочетете внимателно всички препоръки и мнения. Открийте информация за това от колко време съществува развъдника и какво е неговото минало. Не се доверявайте на развъдници за кучета, които са били разследвани.

Задавайте много въпроси

Ако развъдникът за кучета е надежден, хората в него трябва да бъдат компетентни по всички въпроси, свързани с кучетата, които развъждат. Поискайте информация за характеристиките на бъдещия ви любимец и какви грижи ще трябва да полагате за него.  

Добрите развъдници се фокусират върху една, максимум две породи кучета. Освен това продават само кученца, които са развъдили и отгледали сами.

Възможно е понякога да няма кученца за продажба. Това е добър знак, така че не бива да ви отчайва. Ако има списък с чакащи клиенти, това означава, че развъдникът е търсен.

Поискайте информация за това колко поколения кученца се отглеждат на година. Така ще разберете какви са мотивите на собствениците. Ако развъдникът е надежден, би трябвало да отглежда 1-2 поколения на година, за да им се осигури достатъчно време и добра грижа.

Повечето развъдници няма да ви позволят да вземете кученцето у дома, преди да е навършило от 8 до 12 седмици. Така то има време да играе и да се социализира със семейството си, което е важен процес от неговия растеж. 

Попитайте за потенциални заболявания. Повечето породисти животни имат здравословни проблеми, които са характерни за породата. Информирайте се дали родителите на животното са здрави.

Имайте предвид, че добрите развъдници на кучета изчакват кучето да навърши 2-3-годишна възраст, преди да започне с развъждането, защото някои генетични заболявания не показват симптоми преди това.

Трябва да можете да обсъждате тези теми с човека, който развъжда кучетата. Ако е надежден, ще се радва да намери добър дом на кученцата. Изберете развъдник, който продава здрави и добре социализирани кученца.

Очаквайте да ви интервюират

Ако развъдникът е добър, ще ви зададат много въпроси, преди да ви сложат в листа на чакащите. Ще ви разпитат за причината да си вземете кученце и условията, в които ще се грижите за него.

Ако живеете под наем е добре да разполагате с документ от хазяина си, с който да удостоверите, че имате позволение да гледате домашен любимец.

Обърнете внимание на договора. Бъдете сигурни, че е написан правилно. В него трябва да има детайли за плащането, получаването на кученцето и грижата за него, удостоверение за здраве и друга информация. Прочетете го внимателно, преди да го подпишете. Ако имате въпроси, изяснете ги.

Трудно ли ви еда откриете развъдник за породата, която искате да закупите? Разгледайте нашият списък на развъдниците за кучета в град София.

Pug Kennel Baskervil – развъдник за кучета - Мопс

тел: 0988 871 696

Spotmaniac – развъдник за кучета - Далматинец

Адрес: кв. Люлин 1, ул. Гоце Делчев, ул. Метлична Поляна, бл. 3Б

Тел: 0888 011 611

Dalmagic – развъдник за кучета – Далматинец

Адрес: кв. Борово, ул. Борово 216

тел: 0877 255 717

Развъдник за Кавказки Овчарки

Адрес: ул. Суходолска 201

тел: 0897 999 900

Murfin poodles - развъдник за кучета - Пудел

Адрес: кв. Надежда 2, ул. Екзарх Стефан 19

тел: 0889 609 676

Sky Angels Kennel – развъдник за кучета – Стафордширски бултериер

Адрес: кв. Илиянци, ул. Петър Панайотов 12A, промишлена зона

Armoni Di Colori – развъдник за кучета - Шелти 

Адрес: кв. Лозенец, ул. Неразделни 14

тел: 0886 678 966

club@sheltiebg.com

God of Troy | Cane corso | Развъдник за кучета - Кане Корсо

Адрес: кв. Сухата Река,  бл. 103

тел: 0883 377 705

Sholin VIKRIS "Шолин Викрис" – развъдник за кучета - Чихуахуа

тел: 0877 666 333

Lord Lucy's Lions Chow Chow Kennel – развъдник на кучета – Чау Чау

Адрес: кв. Килиите, ул. Люти Дол 24

тел: 0886 573 306

JulyVell – развъдник за кучета  – Хъски

тел: 0887 405 588

Von Kujumdjiev - развъдник за кучета – Миниатюрен Бултериер и Дого Канарио 

тел: 0888 666 622

Не се знае кога съдбата ще ви събере с вашият най-добър приятел. Независимо дали ще изберете да осиновите или да купите куче, най-важното е да не забравяте да го дарявате с грижа и любов.

Пожелаване ви много щастливи моменти с пухкавите ви приятели!

Прочетете статията ни на тема "Избор на ветеринарна клиника – списък на ветеринарни клиники в София"

А вие как се сдобихте с вашето кученце? 

 


Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

https://www.facebook.com/zakucheto/

https://www.instagram.com/zakucheto/

Zakucheto.com Youtube 

Източник:

https://www.wikihow.com/Choose-a-Dog-Breeder

2 Коментари

Advisor Dog:
09/06/2020, 11:37:21 AM, advisor.dog
Отговор

I was exactly searching for dog kennel thank you for sharing what i'm looking for.

Лазарина Илиева:
25/04/2021, 09:19:14 AM
Отговор

Добро утро.Търся да си закупя куче от породата Булонка малтийски или мини ,пудел или Шитцу. На достъпна цена до400лв.Предварително ви благодаря за отговора.

Zakucheto:
12/05/2021, 05:02:54 PM

Здравейте, Тези породи доста често са скъпи. Ако не държите да е породисто с родословно дърво, то можете да потърсите в групите за тези породи във facebook. Там хората, които вече имат такива породи, могат да Ви дадат насоки. Успех в намирането на новия член на семейството Ви!

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?