Как да храните Йоркрширски Териер

Публикувана от Marina 06/03/2020 0 Коментари Храна за кучета,

Как да храните куче от породата Йоркрширски Териер?
 

Как да храните куче от породата Йоркширкски Териер?

Храненето е предизвикателство за стопаните на кучета от малки породи. Дребният им размер може да бъде заблуждаващ и често собствениците им ги хранят прекалено малко или ги прехранват.

Бъдете внимателни, когато избирате храна за куче за вашето Йорки. Важно е да сте запознати с основните нужди на тази порода. За да бъдат здрави, Йоркширските Териери се нуждаят от висококачествена диета, която им осигурява всички необходими вещества – протеини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали. Те са предразположени към стомашни проблеми. Нуждаят се от специфична грижа, за да поддържате козината им красива и копринено мека.

 

1) Колко калории на ден трябва да приема Йоркширския Териер?

Йоркитата варират по размер – от около 1 кг и 400 гр. до около 3 кг и 200 гр.

Бебетата от тази порода се нуждаят от приблизително 400 калории на ден. Възрастните кучета трябва да приемат около 150 калории (ако са по-активни, може да им давате и по 200), а за кучетата в напреднала възраст са необходими около 120 калории дневно.  Разделете дневната дажба на няколко хранения, защото стомахът на Йоркитата е много малък. Четири хранения на ден за бебета кучета и три за възрастни са удачен вариант.

 

2) Какви са най-важните съставки в храната, подходяща за Йоркширски териер?

- Протеини

Йоркитата, също като другите кучета, се нуждаят от протеин. Той е основна съставка в храната за кучета, тъй като подпомага развитието на мускулатурата им.

Винаги четете етикета, когато избирате храна за кучета. Добре е храната за Йоркита да съдържа висококачествен протеин като: пуйка, телешко, риба, агнешко и пилешко месо.

 

Разгледайте Acana Yorkshire Pork Adult - Храна за Израснали Кучета Йоркширски Териер със Свинско

 

 

- Въглехидрати

Заедно с протеините, Йоркитата трябва да приемат и въглехидрати. Необходими са им, за да поддържат енергийните им нужди. Важно е кучетата от тази порода да приемат следните въглехидрати: бял ориз, кафяв ориз и сладки картофи.

Добре е да избягвате соя и царевица в храната за кучета, която им давате, за да не дразни стомаха им.

 

Разгледайте Храна за кучета N&D ADULT MINI PUMPKIN Мини породи кучета тиква с агнешко и боровинки

 

 

- Мазнини

Мазнините са сред основните хранителни вещества, които кучето ви трябва да консумира, за да води здравословен начин на живот. Йоркитата се нуждаят от мазнини, за да бъде козината им здрава и лъскава. Рибеното масло е добър пример за здравословни мазнини – полезно е за сърцето. Полезните мазнини правят храната за кучета вкусна и полезна.

 

Разгледайте Braaaf Salmon Oil Браф Масло от Сьомга за Кучета

 

 

3) Суха или мокра храна за кучета?

Йоркитата често страдат от заболявания по зъбите, ако не се спазва добра устна хигиена. За кучета от породите играчки най-подходяща е сухата храна, тъй като грапавата повърхност на гранулите почиства плаката по зъбите им. Важно е храната да съдържа малки по размер гранули, които любимецът ви лесно да похапва.

Добре да не го храните основно с мокра храна за кучета, но можете да я давате от време на време. За по-добра устна хигиена ще допринесат и дентални лакомства за кучета.

 

4)  Здравословни проблеми

- Хипогликемия (ниска кръвна захар)

Йоркитата трябва да бъдат хранени три пъти на ден с и дажбите им да бъдат разделени поравно, за да поддържате нивото на кръвната им захар възможно най-консистентно. Йоркитата, които отказват да ядат храната си, могат бързо да развият хипогликемия. Ако забележите, че кучето е отпаднало, слабо, не добре координирано, изпитва внезапна жажда, се консултирайте с ветеринарен лекар възможно най-скоро.

 

- Контрол на теглото

Йоркитата са предразположени към проблеми със ставите. Наднорменото тегло може да насърчи появата им. Важно е да сте сигурни, че кучето ви не е с наднормено тегло.

Ако не можете да напипате ребрата на любимеца си без да натискате, трябва да помислите дали да не го подложите на диета. Консултирайте се с ветеринарен лекар, за да ви даде насоки.

 

- Чувствителен стомах

Ако искате да избегнете проблеми със стомаха, бъдете сигурни, че давате чести малки порции от храната за кучета, избягвате царевица или соя в съставките, ако променяте диетата на любимеца си, го правете бавно и постепенно, давайте им предимно суха храна за кучета.

 

Всеки собственик на куче трябва да вземе важни решения за отглеждането на любимеца си. Едно от тях е изборът на храна. Вземете под внимание нуждите и здравословното състояние на пухкавия си приятел, защото храната е едно от нещата, които в най-голяма степен се отразяват на начина му на живот. 

 

Желаем ви много весели моменти с вашето куче!

А вие каква  храна избрахте за вашето Йорки? Споделете с нас в коментарите!

 


Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

Източници: 

https://www.jpost.com/PromoContent/Pets/Best-Dog-Food-For-Yorkshire-Terriers-Keeping-Your-Dog-Healthy-446007

https://thehappypuppysite.com/feeding-a-yorkshire-terrier-puppy/

Коментирай