Играчки за кучета - необходими ли са?

Публикувана от Marina 13/03/2020 0 Коментари Играчки за кучета,

Играчки за кучета - необходими ли са?

Играчки за кучета - необходими ли са?

Вълнува ли се любимецът ви, когато му донесете нова играчка? Колко важна е според вас тя за него? Играчките за кучета стимулират както физическите, така и емоционалните нужди на пухкавия ви приятел. Той има нужда от нещо, с което да запълва времето си. Ако не му осигурите забавление, кучето ви само ще си намери занимание, което няма да се отрази добре на покъщнината ви. Това, освен че е неприятно, би могло да доведе и до опасни ситуации – нагризване на кабел или поглъщане на предмети, които биха могли да навредят на любимеца ви. За да избегнете тези ситуации е важно да му осигурите подходящи играчки за кучета.

 

1) Видове играчки за кучета

Когато избирате играчка за любимеца си, вземете под внимание неговата възраст, порода и здравословно състояние. Това е важно, защото играчките за малки кутрета, например, са направени от по-мека гума, за да щадят чувствителните им венци. Играчките за кучета, подходящи за малки породи, не са подходящи за по-големи кучета.

 

Разгледайте Играчка за Куче - Rogz GRINZ SMALL

 

 

-Играчки за активни кучета

Трудно ли ви е да наваксвате след кучето ви, когато излезете на разходка в парка? Ако кучето ви е много активно, е важно да намерите начин любимецът ви да изгори насъбралата му се енергия. В този случай подходящи са играчките за куче, които се хвърлят – топка, фризби и т.н.

 

Разгледайте KONG Flyer Interactive - кучешка играчка летящ диск

 

 

-Интерактивни играчки за кучета 

Интерактивните играчки за кучета развиват интелекта на любимеца ви. Много подходящи са, ако кучето остава дълго време само вкъщи, тъй като ще го държат заето за по-дълго време. Те са мултифункционални и дават на пухкавия ви приятел много възможности за игра.

 

Разгледайте Kerbl Wooden Puzzle Interactive - Кербъл Интерактивна Играчка за Куче с Конуси и Бутони

 

 

-Дентални играчки за кучета  

Ако кучето ви е стресирано, дъвченето на играчка ще му помогне да се разсее и да се успокои. Денталните играчки за кучета имат място, в което се поставя лакомство за кучета. Ако в дома ви дойдат непознати гости, една такава играчка ще държи кучето ви заето и няма да му позволява да се стресира. Освен това, този тип играчки развиват и интелекта на кучето ви. То трябва да разбере как да извади храната от играчката.

 

Разгледайте My Dog Dental Toy Дентална Играчка за Кучета Гиричка за Лакомства

 

 

Безопасност при играчките за кучета

Безопасността трябва да е е приоритет при избора на продукти за кучета. Вземете под внимание размера, предпочитанията и нивото на активност на любимеца си, преди да решите коя играчка да му купите. Ако тя е напълно безопасна за куче от малка порода, би могла да е опасна за куче от голяма порода. Малките частици лесно могат да бъдат погълнати от любимеца ви. Премахнете всички стърчащи въженца и нишки и други части, които биха могли да бъдат изядени.

Важно е да подменяте всяка нагризана или счупена играчка, тъй като съществува опасност кучето да погълне част от нея.

Винаги наблюдавайте кучето си, докато играе с писукащи играчки. Много кучета разкъсват плата и изяждат частта, която писука

Детските играчки не са подходящи за кучета. Пълнежът на плюшените играчки може да бъде смъртно опасен за вашия любимец.

 

Какво да правите, ако кучето изгуби интерес към играчките си?

Понякога любимецът ви се отегчава от играчките си. Особено ако има достъп до всички тях едновременно. Опитайте да решите проблема, като ги скриете от погледа му. Давайте му по една играчка от време на време и вашето куче ще и се радва много повече.

Така не само, че ще подновите интереса на кучето си към играта, но и ще укрепите връзката помежду ви. Той няма да гледа на вас като човека, който му отнема играчките, вие ще бъдете носителя на забавлението.

Предизвикайте интереса на кучето си към играчката

 

Какво да правите, ако кучето ви не желае да споделя играчките си?

Много е хубаво,  когато любимецът ви се привърже към новата си играчка за кучета. Напълно нормално е да я крие и да ходи навсякъде с нея, но ако ръмжи или хапе при опит да му я вземете, това би могло да доведе до опасни ситуации, особено за децата.

В дивата природа кучетата пазят притежанията си, но ако този тип поведение се появи у дома, това би могло да предизвика проблем. Напълно разбираемо е, но не е здравословен навик. Показва, че любимецът ви не е напълно сигурен в устойчивостта на връзката помежду ви.

Решението на този проблем е лесно. Направете пускането на играчката забавно действие, което води до получаването на вкусно лакомство. Предложете на любимеца си играчка за куче. След като се заиграе с нея му подайте друга играчка, за да го научите да я взема от вас. Когато му привлечете вниманието към новата играчка, му кажете да пусне старата. При изпълнена команда го наградете с вкусно лакомство. По този начин кучето започва да асоциира фразата „Пусни“  с наградата, която получава.

 

Играчките за кучета са важен аксесоар за всички собственици на домашни любимци. Освен, че ще направят времето ви заедно много по-забавно, те ще ви помогнат да опазите покъщнината си и да укрепите връзката си с пухкавия ви приятел.

 

А вие каква играчка сте избрали за вашия любимец? Споделете с нас в коментарите!

Желаем ви много весели игри!

 


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Източници:

https://pawsintraining.com/why-dogs-need-toys/

https://www.petspyjamas.com/blog/playtime-dog-toys-important/

 

Коментирай