Храна за кучета от породата Питбул Териер

Публикувана от Marina 07/04/2020 0 Коментари Храна за кучета,Породи кучета,

Храна за кучета от породата Питбул Териер

Храна за кучета от породата Питбул

 

Много хора смятат Питбул Териер за агресивна порода кучета. Въпреки лошата си слава, те са изключително мили, добри и верни приятели, ако ги социализирате от малки и се грижите правилно за тях.

 

Знаете, че подходящата диета е важна както за вас, така и за любимците ви. За да отглеждате здрав Питбул, е добре да му осигурите най-добрата храна за кучета. Подберете я внимателно, като наблегнете на някои основни фактори: тегло, структура, енергийно ниво, възраст и евентуални здравословни проблеми, появили се в резултат от развъждането.

 

Питбулите са предразположени към следните заболявания – алергии, кожни раздразнения, дисплазия на бедрената кост и проблеми с дихателната система. Подходящата диета ще ви помогне да намалите риска от появата на тези проблеми.

 

Храна за кучета от породата Питбул - кутрета

Балансирана диета е важна за кутретата от тази порода. Добре е храната за кучета да съдържа около 34-40 % висококачествен протеин.

 

Освен протеин, в диетата на любимеца ви трябва да присъстват и мазнини. Изберете храна за кучета с 14 до 17% мазнини от източници като пиле и риба. Малките Питбулчета се нуждаят от 1,1% до 1,5% калций, затова внимавайте с неговото съдържание в храната. Нивото на въглехидрати в  диетата на Питбулите трябва да бъде под 30 %.

 

Разгледайте Taste Of The Wild Puppy Храна за Кучета с Елен и Бизон за Подрастващи Кучета

 

 

Малките кученца обикновено спират да сучат на около 4-седмична възраст, затова се нуждаят от висококачествена храна за кучета, която да им даде добър старт в живота. Хранете кутрета до 12-седмична възраст от 4 до 6 пъти на ден. Когато любимецът ви навърши 6 месеца, намалете броя на храненията на 3 пъти на ден.

 

 

Не оставяйте достъп на кучето си до пълна купичка с храна през целия ден, защото представителите на тази порода са лакоми. Добре е да създадете хранителен режим и да го спазвате стриктно.

 

Храна за кучета от породата Питбул - възрасни

Питбулите на около 18 месеца са готови да се хранят с храна за възрастни кучета. Те варират по тегло от 14 до 37 кг. За да бъде вашият любимец по-мускулест и да има достатъчно енергия, е важно да го храните с храна за кучета, която съдържа високо количество протеин. Изберете без зърнена храна за кучета, която съдържа до 30 % протеин и от 15 до 20 % мазнини.

 

Много активно куче от тази порода трябва да приема около 1700 калории на ден. Средно активен Питбул трябва да приема около 1100 калории. Разпределете храненията на два пъти дневно. Посъветвайте се с ветеринарен лекар, тъй като той е специалист и ще ви даде най-точна информация, съобразена със специфичните нужди на вашето куче.

 

Храна за кучета от породата Пибул в напреднала възраст

Питбулите навлизат в напредналата възраст между 12 – 14 години. Докато старее, нуждите на вашия любимец се променят. На тази възраст е изключително важно храната му да бъде богата на протеини. Диетата с високо съдържание на въглехидрати може да предразположи кучето ви към диабет и проблеми с уринарния тракт.

Колкото по-малко се движи любимецът ви, толкова по-добре е храната за кучета да бъде нискокалорична и да съдържа по-малко мазнини. Ако кучето ви започне да качва килограми, намалете количеството на храната в диетата му. В никакъв случай не му давайте нищо от масата.

 

Храна за кучета от породата Питбул – възможни здравословни проблеми

- Наднормено тегло – това е най-често срещания риск за здравето на питбулите, тъй като те имат голям апетит. Може да доведе до бедрена дисплазия или проблеми със ставите.

За да избегнете проблемите с теглото на любимеца си, изберете висококачествена храна за кучета, която е богата на полезни вещества. Обикновено Питбулът трябва да приема от 25 до 35 % протеин с диетата си. Ако любимецът ви е силно активен, изберете храна за кучета с до 50 % протеин.

- Алергии – Питбулите са предразположени към алергия към храната. При установена алергия към храната е важно да се определи кой е алергенът. В този случай, най-надежден е методът на изключването  - преминете на диета от  храна за кучета с монопротеин (един източник на протеин). Така ще можете да изключвате един по един източниците на протеин и да разберете коя от съставките в нея отключва неприятната реакция.

 

Казват, че човек е това, което яде. Същото важи и за пухкавите ви приятели. Храната за кучета, която избирате за тях, е от основно значение за здравето и качеството на техния живот. Важно е да съобразите този избор с индивидуалните потребности на любимеца си, за да бъде здрав и щастлив.

 

Вие каква храна избрахте за вашия Питбул? 


Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Източници:

https://thepetdaily.com/best-dog-food-pitbulls/

https://www.cuteness.com/article/much-should-pitbull-eat

 

Коментирай