А знаете ли за хотела за кучета в Боровец?

Публикувана от zakucheto 01/02/2018 0 Коментари Хотели за кучета,
Център за обучение и хотел „Стиф”, Радослав Драгнев, www.stifbg.com, 0887 939465
 
 
Хотел за кучета в Боровец
 
Ако трябва да заминете на почивка през уикенда или на спешна командировка, но нямате на кого да оставите кучето си, има подходящо решение. Хотел за четириноги вече година и половина приютява домашните любимци, когато техните стопани отсъстват. Той се намира във вилната зона Боровец, а собственик е Радослав Драгнев. Варненецът се е погрижил клиентите му да се чувстват като у дома си, пише "Народно дело".
 
Построил е 18 отопляеми клетки с гумиран под, специални легла и тоалетни за кучета и отлична хигиена. Освен това Драгнев разхожда всеки ден животните и ги обучава на специално направен полигон. „Влечението ми към кучетата е още от детството. Имал съм много домашни любимци, а от 16 години се занимавам професионално с обучение. Идеята за хотела ми е отдавна, а го построих в края на 2008 г. Съобразен е за различни породи, а освен леглата и всичко, което им е нужно, храната им е съобразена за всеки вид. Другите услуги, които предлагам, са разходки и запазване на хигиенните навици. Клетките се дезинфекцират и се отопляват с нормална температура. Създавам условия, наподобяващи домашните. Все пак целта е да не се стресират гостите на хотела“, признава Драгнев.
 
 
Еднодневният престой за клиент е на цена 12 - 15 лв. в зависимост от породата и храната, на която собственикът държи. Най-пълно е по празниците. „Не се оплаквам от липса на клиентела. Имам хора, които ни знаят от самото начало и винаги се възползват от услугите на хотела. Те знаят, че е много важно гледането на любимците им да е професионално и затова предпочитат моите грижи. Все пак имам дългогодишен опит с обучаването на кучета. Това ми помага много за подхода при новодошлите. За този тип дейност е задължително да умееш да общуваш с всякакви породи“, обяснява Драгнев, който живее в кв. „Галата“.
 
 
Собственикът е хапан над 70 пъти.
 
Освен с приятни емоции всекидневната работа на Радослав Драгнев е свързана и с много опасни ситуации. Признава, че е хапан от четириногите над 70 пъти. „Някой път се случва, като дойде ново куче, да се скъса поводът или човек да изтърве животното си. Стават такива инциденти. Това е част от работата ми и нямам проблеми“, казва Драгнев.
 
Най-сериозно е пострадал от ротвайлер. Той го е захапал за долната част на лицето и е откъснал долната му устна. „Човекът, който го доведе, не ме уведоми, че е трети собственик. Преди това ротвайлерът е бил на жена, която също е била нападната сериозно. По навик клекнах до него и той направо се нахвърли върху лицето ми и почна да ме хапе. Когато стопанинът му ми видя лицето, припадна. Вкъщи се получи същото и със съпругата ми, а в спешния център направо ми казаха, че не съм за там“, спомня си с усмивка ужасната случка варненецът. Въпреки тези ситуации той не изпитва страх от кучета. „Иначе няма как да се занимавам професионално с дейността ми. Най-лесно работя с малките кучета, както и с т.нар. работни породи – немска овчарка, ротвайлер. Налагало ми се е да обучавам и по-сериозни, като питбули. За хъскитата пък казват, че не стават за обучение, но мога да оборя всеки, който е на това мнение“, категоричен е собственикът на хотела.
 
 
Мечтае да направи пансион за бездомни.
 
Мечтата на Радослав Драгнев е да направи голям пансион за бездомни кучета. Според него кастрационният център не е решение за премахване на уличните четириноги. „Ще става още по-лошо. Кучетата трябва да се прибират, да се гледат хуманно и да не са по улиците. Те не са виновни. Озлобяват се, търсейки храна, освен това пазят и територии. Като сложим и това, че отношението на хората към тях не е добро, е нормално да стават озлобени и опасни. Съветът ми към хора, които ги е страх, е да избягват такива места, където има кучета. Защото когато човек го е страх, отделя адреналин и животното го усеща, заради което става агресивно“, обяснява варненският радетел на четириногите.
Кучетата освен клиенти са му и добри приятели, на които той гледа като на хора. Случвало се е стопанин да остави домашния си любимец при него и повече да не се обади. „Когато се случи така, не мога да пусна кучето на улицата, въпреки че заема място, което мога да пусна на друг клиент. Грижа се за него, приемам го като мое. То не е виновно, че стопанинът му е некоректен“, споделя Драгнев.
 
 
Проблеми със съседите досега не е имал. „Когато кучетата са нахранени и разходени, няма за какво да лаят. Правят го единствено ако мине някой човек покрай хотела, но това е за съвсем кратко. След това се успокояват и стоят тихи“, категоричен е той.

Коментирай