Grain free - Без зърнена храна за куче

Публикувана от Marina 05/03/2020 0 Коментари Храна за кучета,

Grain free – Без зърнена храна за кучета

Здравословната диета е от голямо значение не само за вас, но и за вашите любимци. Важно е да изберете най-подходящата храна за кучета. Често срещана съставка в  храната за кучета е зърното. То не осигурява необходимите на любимеца ви вещества, а съдържа празни калории и е трудно за храносмилане. Питателната и здравословна диета води до по-дълъг и щастлив живот.

Запознати ли сте с това какви са плюсовете на без зърнената храна за кучета и какво е влиянието и върху здравето на любимеца ви?

 

Grain free – Без зърнена храна за кучета за по-здрава козина

Забелязвали ли сте промяна в здравината и вида на козината на любимеца ви? Ако тя е изгубила своя блясък, това може да се дължи на храната за кучета.

Опитайте да подложите животното на без зърнена (Grain free) диета – това може да ви помогне бързо да се преборите с проблема. Според експертите този ефект се дължи както на намаляването на зърното, така и на по-добрия състав на без зърнените храни за кучета – много от тях съдържат омега 3 мастни киселини, които ще подхранят козината на любимеца ви. С подходящата храна ще върнете нейния блясък и здравина, а това е един от признаците за добро здраве.

 

Разгледайте Acana Ranchlands Adult All Breeds Beef,Lamb,Vension Храна за Израснали Кучета Всички Породи с Говеждо, Агнешко и Бизонско

 

Grain free – Без зърнена храна за кучета за по-здрава кожа

Освен козина с окаян вид, зърното в храната за кучета може да доведе до раздразнена, суха, възпалена и сърбяща кожа. В дългосрочен план това би могло да предизвика инфекции или загуба на козина. Тъй като без зърнената храна за кучета е богата на Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, тя ще повлияе благоприятно и на кожата на любимеца ви.

 

Grain free – Без зърнена храна за по-малко количество изпражнения

Почистването след любимеца ви не е най-приятното занимание. Без зърнената храна за кучета ще направи това по-лесно за вас, тъй като изпражненията ще са по-малки и кучето ще се изхожда по-рядко. Това е така, защото в храната за кучета без зърно има много по-малко съставки, които любимецът ви не може да усвои. Царевицата и пшеницата в стандартната храна за кучета съдържат много фибри и са трудни за храносмилане, което води до по-често изхождане.

 

Grain free – Без зърнена храна за по-спокоен стомах

Зърното в храната за кучета често причинява газове с лоша миризма. Освен че е неприятно, това кара кучето да усеща дискомфорт. Без зърнената храна за кучета намаля количеството на газовете, които любимецът ви отделя. Така по-лесно можете да забележите здравословен проблем. Газовете биха могли да са признак за по-сериозни проблеми с храносмилането.

 

Разгледайте Happy Dog Supreme Sensible Piemont Хепи Дог Сюприйм Сенсибъл Пиемонт за Много Чувствителни Кучета

 

Grain free – Без зърнена храна за кучета против лош дъх

Знаете ли, че лошият дъх на вашия любимец може да се дължи на неговата диета? Храната с високо съдържание на зърно, може да остави плака по зъбите на кучето ви. Бактериите, които плаката задържа, причиняват силна и неприятна миризма. Без зърнената храна за кучета премахва плаката и дъхът на кучето ви ще е по-свеж.

Също като за хората, така и за кучетата, денталната хигиена е важна. Ако кучето ви не обича да миете зъбите му, можете да изберете по-приятен за него вариант. Денталните лакомства за куче освен вкусни, са и полезни за неговата устна хигиена.

 

Grain free – Без зърнена храна за кучета с алергии

Алергията към храната може да се отрази негативно не само на ежедневието на вашето куче, но и на неговото здраве. То може да прояви алергична реакция към някоя от съставките в стандартната храна за кучета. Най-често срещаните алергени в храната за кучета са телешко, пилешко, млечни продукти и пшеница.

Един от основните симптоми на хранителна алергия е сърбежът по кожата. Ако вашето куче е алергично към царевица или зърнени култури, без зърнената храна за кучета може да се окаже подходящ вариант.

 

Разгледайте Mac’s Mono Fresh Horse - Конско месо за кучета податливи към алергии

Разгледайте Mac’s Mono Fresh Rabbit - Заешко месо за кучета податливи към алергии

Прочетете статията ни на тема Най-добрата храна за кучета с алергии

 

Grain free – Без зърнена храна за кучета за повече енергия

Тъй като храните, които съдържат зърно са с повече фибри, кучето изразходва повече енергия. От фибрите любимецът ви ще получи рязък приток на енергия, който много бързо ще се изразходи. Когато храните любимеца си с без зърнена храна за кучета, ще се изморява по-бавно.

 

Grain free – Без зърнена храна за бременни кучета

Бременността оказва голям стрес върху тялото на любимеца ви. Кучето трябва да бъде в най-добро здраве през този период. Без зърнената храна е подходящ вариант за бременни и кърмещи кучета, тъй като осигурява необходимите хранителни вещества. Така ще укрепите здравето на любимеца си по време на бременността и след нея.

 

Grain free – Без зърнена храна за бебета кучета

Обърнете внимание на това, че някои марки препоръчват храната си само за възрастни кучета, докато други имат формули за всички етапи от живота и хранителните нужди на любимеца ви. Посъветвайте се с ветеринарен лекар, за да разберете какво би било най-доброто за вашето кученце.

 

Разгледайте Happy Dog Baby Grainfree Хепи Дог Бейби Без Зърнени Продукти за Бебета от Средни Породи

 

Подходяща ли е без зърнената храна за куче за вашия любимец?

Не правете резки промени в диетата на домашния си любимец. Това би могло да раздразни неговия стомах. Преди да смените храната му, се консултирайте с ветеринарен лекар.

Ако решите да давате на кучето си без зърнена храна, започнете бавно да я въвеждате в диетата му, като я смесвате в малки съотношение със старата храна. Постепенно увеличавайте количеството в продължение на няколко седмици. Така позволявате на храносмилателната система на вашето куче да се приспособи към промяната. Наблюдавайте изпражненията на вашия пухкав приятел, за да се уверите, че няма проблеми с храносмилането.

 

Когато избирате храна за кучето си, е важно да приотизирате неговите нужди - възраст, порода, здравословно състояние и т.н. Консултирайте се с ветеринарен лекар, преди да промените диетата му. Важно е тя да бъде балансирана и да му осигурява необходимите вещества. 

 

Вижте уебинара ни на тема: Здравословно хранене на кучето и симптоми при алергия (2018)

 

Желаем ви много вкусни хапвания с вашия любимец! 

Споделете в коментарите каква храна давате на любимеца си! 

 


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Източници: 

https://www.thepetexpress.co.uk/blog/blog-new-products/the-benefits-of-grain-free-dog-food/

https://www.caninejournal.com/grain-free-dog-food/

https://www.happydognaturals.com/whats-all-this-about-grain-free-dog-food/?gclid=Cj0KCQiAwP3yBRCkARIsAABGiPoUNw8S81wRaljxC-adNrKGuw0ux3fMpgkSeoaxygUpRoCoTaG0lSwaAkIaEALw_wcB

 

Коментирай