Естествени начини да подобрите имунната система на кучето си

Публикувана от Marina 23/04/2020 0 Коментари Здраве на кучето,

Естествени начини да подобрите имунната система на кучето си

Естествени начини да подобрите имунната система на кучето си

Всички знаем, че имунната система е от основно значение за здравето ни. Това важи и за нашите любимци. Нейната функция е да идентифицира вредни патогени – бактерии, вируси, паразити и т.н. Целта и е да ги унищожи, преди да навредят на организма. Ако тя не функционира правилно, организмът на кучето е изложен на риск. В дългосрочен план това може да доведе до хронични раздразнения, диабет, остеопороза, астма, рак, заболявания по черния дроб и сърцето. Поддържайте имунната система на кучето си балансирана, за да намалите риска от тези заболявания и да подобрите здравословното му състояние. Така ще се дълги години ще се радвате на своя здрав и щастлив любимец.

 

Поддържайте добра хигиена на кучето си

Телата на кучетата се справят по различен начин с бактериите – те ближат и душат всичко, но въпреки това, хигиената е важна и за тях. Тя е сред основните фактори за подсилване на имунната система на кучето ви, която всеки ден се бори с много мръсотия. Разбира се, прекалено стерилната среда също не е добра идея. Имайте предвид, че да къпете кучето си често, не означава да го правите постоянно, така може да отслабите имунната му система. Къпането трябва да бъде умерено – изберете най-подходящия шампоан за кучета, въоръжете се с лакомства и търпение и действайте смело.

 

Окуражете кучето да си играе

 

Окуражете кучето да си играе

 

Един от най-добрите начини да подобрите имунната система на кучето си е да го поддържате в добра физическа форма. Наднорменото тегло ще доведе до обратния ефект. Кучетата са активни по природа, затова упражненията и играта са важна част от тяхното ежедневие.

 

Играйте с любимеца си – подавайте му играчка за кучета, тичайте заедно, научете го да изпълнява трикове. Това ще бъде много приятно преживяване както за вас, така и за пухкавия ви приятел. Кучетата обичат да бъдат награждавани за доброто си поведение, така че носете в джоба си любимите лакомства за кучета.

 

Ако любимецът ви е в напреднала възраст или има заболявания на костите, мускулите и ставите, е добре да се консултирате с ветеринарен лекар – той ще ви посъветва каква е най-подходящата физическа активност за него.

 

Най-подходящата храна за кучета

Храната е изключително важна за доброто здраве на любимеца ви. Неговата диета трябва да бъде балансирана и съобразена с възрастта, здравословното състояние и породата му. Протеини, въглехидрати и фибри са основните съставки в нея.

 

- Протеин – Съдържанието на протеин в храната за кучета зависи от здравословното състояние и нивото на активност на пухкавия ви приятел. По-слабо активни кучета не се нуждаят от храна с много високо количество протеин.

 

- Въглехидрати – Добри източници на въглехидрати са ориз, картофи и сладки картофи. Често срещата съставка в кучешката храна са зърнените култури. Те не осигуряват на любимеца ви необходимите вещества и затрудняват храносмилането. Освен това предразполагат към раздразнения и заболявания. Доколкото е възможно, избягвайте зърното в храната на кучето си.

 

- Фибри – Помагат за храносмилането, което засилва имунната система на кучето ви.

 

Разгледайте Josera Festival Adult With Chicken and Salmon for Adult Dogs Храна за Куче

 

 

Храната за кучета, която сте избрали за вашия любимец, може да не е най-подходящата за нечие друго куче. Изборът на подходяща диета е индивидуален, тъй като всеки организъм е различен.

 

Богати на антиоксиданти съставки в храната за кучета:

- Фасул;

- Горски плодове;

- Ябълки;

- Сливи;

- Картофи;

- Зеле;

-Броколи.

 

Витамини и хранителни добавки за кучета

Подсилете имунната система на любимеца си с витамини и хранителни добавки за кучета. Не прекалявайте с добавките и не ги купувайте без да знаете за какво са предназначени. Ако смесите много видове вещества, те се абсорбират трудно.

 

Пробиотиците са сред най-препоръчваните добавки. Балансираната стомашна флора подобрява имунната система на кучето ви. Имайте предвид, че организмът му е различен от човешкия. Не му давайте същите добавки, които приемате вие, те най-вероятно няма да му се отразят добре.

 

Рибеното масло е богато на Омега-3 мастни киселини. Те са важни за доброто здраве на любимеца ви и се отразяват добре на неговата кожа и козина.

 

Куркуминът е известен с противораковите си свойства и с това, че облекчава болката и подсилва имунната система.

 

Консултирайте се с ветеринарен лекар, за да ви посъветва които витамини и добавки са подходящи за вашето куче. Купувайте добре познати марки, които използват висококачествени и естествени съставки.

 

Стресът също оказва влияние

Кучетата са податливи на стрес, също като нас. Той вреди на имунната система и намалява способността на тялото да се пребори с болестите. Ако искате да подсилите имунната система на кучето си, осигурявайте му достатъчно движение и му направете график за всичко – хранене, почивка, спане и игра – кучетата реагират добре на рутината.

 

Погрижете се за имунната система на любимеца си, за да бъде той дълго време около вас и да се радва на крепко здраве. Това може да ви спести много притеснения и посещения при ветеринарен лекар. Бъдете щастливи заедно и се радвайте на живота!


Желаем ви много щастливи и дълги години с вашите любими кучета! Обичайте се и се забавлявайте!  

 

Споделете с нас в коментарите как се грижите за здравето на кучето си. 


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Източници:

https://www.petmd.com/dog/general-health/natural-ways-improve-your-dogs-immune-system

 https://tractive.com/blog/en/health/simple-steps-to-boost-your-dogs-immune-system

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация