Как да подготвим кучето за посещение във ветеринарна клиника?

Публикувана от zakucheto 22/12/2021 0 Коментари Обучение и дресура,Списък на ветеринарите в България,

Съвети при посещение на ветеринарни клиники

от д-р Симона Давидова и City dogs 

 

 

 

Нещо, което много ще ви улесни за в бъдеще, както и нас ветеринарните лекари, е да научите кученцето, че няма нищо страшно при допир и манипулации в областта на очите, ушите, устата и лапите. Ако вкъщи, всеки ден го докосвате на тези места, сякаш извършвате преглед, то ще свикне и посещението при нас ще протече изключително гладко и безпроблемно. 

 

Друг трик, който можете да приложите, е да посещавате често клиниката, която сте избрали за Вашия любимец, без повод, а само, за да кажете здрасти на екипа и те да почерпят кучето. Бъдете щедри с почерпките, не пестете. Ползвайте ги и по време на прегледите, но и при случайни посещения. Позитивните стимули винаги помагат, това е сигурно. Това ще помогне на животното да изгради връзка с лекарите и посещението и прегледите няма да са мъка за всички.

 

Базовите команди (легни, седни) ще са от голяма полза. От една страна ще имате контрол над кучето, а от друга страна командите могат да дадат спокойствие на животното, връщайки го в рутината. Научете кучето да носи намордник. Ще се наложи все някога да го ползвате, дали при прегледи, дали в транспорт. Научете го, че не е страшно.

 

 

Влизайки в клиниката бъдете спокойни и Вие. Кучето Ви усеща и Вашата увереност ще му помогне. Доверието му към Вас няма да бъде накърнено, а ще му дадете усещане за стабилност. Вземете любимата играчка, одеалце на кучето Ви при посещение при ветеринарния лекар. Тя ще направи кучето Ви по-уверено и по-спокойно. 

 

През годините за жалост ще се появат и някои здравословни проблеми и тогава е удачно да се свържете с Вашия ветеринарен лекар предварително, за да сте наясно какъв ще е прегледът, както и да запишете час, за да не се налага да чакате дълго в претъпкана чакалня. Например понякога е по-добре кучето да е гладно (когато има необходимост от кръвни изследвания, ехография на коремна кухина). При уринарен проблем е удачно да съберете урина непоследствено преди прегледа, когато това е възможно, разбира се. Всичко това ще Ви спести доста време, ще съкрати времето за чакане и диагностика, а всичко това ще помогне на кучето Ви да преживее целия набор от манипулации по-спокойно.

 

Споделете с нас какво правите вие, за да подготвите кучето за преглед при ветеринарния лекар. :)

 

 

 

 
Има и успокояващи средства на основата на феромони, които също биха помогнали на кучето да е по-спокойно при посещение на ветеринарен лекар - Adaptil

 

Намерете списък на ветеринарните клиники тук

 

 

Ако искате да получавате повече информация и промо оферти, то не пропускайте да се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

С пожелания за много весели игри с вашия любимец! :)

 

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?