Ветеринарна Клиника

Ветеринарна Клиника


Как да изберете ветеринарна клиника?

Да изберете ветеринарна клиника е сред най-важните решения в грижата за вашия любимец. Уверете се, че това е най-подходящото място и се придържайте към него, ако сте доволни. Мястото трябва да ви бъде удобно, за да имате бърз достъп до ветеринарната клиника, ако  ви се наложи спешно да я посетите.Така ветеринарният лекар може да осигури най-добрата грижа на вашия любимец.

Периодичните прегледи във ветеринарна клиника са препоръчителни.Навреме поставената диагноза може да спаси живота на любимеца ви. Когато отглеждате домашен любимец, неговото здраве трябва да бъде приоритет.


Проучете ветеринарната клиника и попитайте за препоръки

В днешно време е много лесно да намерите информация и препоръки за ветеринарен лекар или ветеринарна клиника. Социалните мрежи изобилстват от информация.


С какво започва прегледът при лекаря?

 Запознайте домашния си любимец с ветеринарните лекари в клиниката. Важно е отношението на лекарите във ветеринарната клиника. Наблюдавайте как се отнасят те с кучето ви и как реагира то. Нормално е кучето ви да е стресирано при посещение при ветеринарен лекар. 

Прегледът при ветеринарния лекар започва със задаване на въпроси – това е снемане на анамнезата. Вашият разказ за живота на домашния любимец е много важен. Сведенията, които ще споделите имат голямо, а понякога и решаващо значение при избора на необходимите диагностични и лечебни процедури. Наблюденията Ви за състоянието на животното и за характера на оплакванията ще помогнат на лекаря да се ориентира в ситуацията и значително ще ускорят процеса на диагностика и поставянето на диагнозата.

По време на прегледа  лекарят проверява състоянието на кожата и козината, цвета и целостта на лигавиците, състоянието на зъбите, очите, ушите и лимфните възли. Установява наличие или липса на болка в една или друга област, целостта и подвижността на опорно-двигателния апарат на животното, проверява работата на сърцето и белите дробове, и накрая – претегля вашия любимец. Измерването на температурата е задължително. Въз основа  на получените по време на прегледа дани, лекарят може да направи списък с предварителни диагнози и  да вземе решение за прилагане на допълнителни методи на диагностика.

Няма добавени продукти в тази категория.

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?