Развъдници

Развъдници

Преди да си вземете куче трябва добре да обмислите каква порода желаете. Вземането на куче предполага дългосрочни отнишения, затова трябва да си подхождате с домашния ви любимец. Много важно е да прецените дали средата, в която живеете е подходяща за куче. Ако обитавате например по-малък дом, то по-подходяща би била дребна или средна порода куче. Освен породата и възрастта е важен фактор, който да имате предвид когато си вземате куче.

 

Покупка от развъдник

Една от възможностите при избор на куче е да го купите от стопанин или развъдник. Клубовете на различните породи и дружествата на любители на някоя порода също са отличен източник да откриете препоръчвани развъдници. Изложбите на кучета също са чудесно място да се срещнете със стопани на кучета и представители на развъдници и да научите повече за породата, която ви интересува.

Възрастта на която вземате кутрето има значение и за това през какви ваксинации ще е преминало - консултирайте се с развъдника където трябва да ви дадат документите за ваксиниране (заедно с документите за обработка срещу вътрешни и външни паразити).

Информирайте се с каква храна е било хранено кучети ви и какъв хранителен режим е спазван по време на престоя в развъдника. Спазването на същия хранителен режим и използването на същата храна, поне първоначално, ще помогне на кучето да свикне с обстановката.

Научете повече за:

Информация за родителите

Информация за кутретата

Информация за развъдника

 

Въпроси към развъдниците, които е добре да зададете:

Дали се занимават само с развъждане на кучета?

Участват ли в изложби, състезателни и работни кучета?

Откога се занимават с развъждане на животни?

Каква подкрепа предлагат? Отговорните развъдници обикновено предлагат съвет и подкрепа, включително печатна информация относно грижите за кутрето.

Готови ли са да приемат кучето обратно в случай на поява на някакви проблеми в течение на целия живот на кучето (напр. здравословни или поведенчески проблеми)?

Кутретата имат ли застраховка за домашни любимци?

 

Добър знак е, когато служителите от развъдникът задават много въпроси, така те показват загриженост към бъдещия дом и бъдещите стопани на кучетата. 

Няма добавени продукти в тази категория.

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?