Йоркширски Териер (Йорки)

Публикувана от zakucheto 08/05/2019 0 Коментари Породи кучета,

 

ЙОРКШИРСКИ ТЕРИЕР

Информация за йоркширски териер

Произход:

Обединено кралство

Група на породата: 

Играчка (Toy)

Размер:

Малък

Вид:

Чистокръвен

Продължителност на живота:

12-16 години 

Темперамент:

Буден, 

Смел 

Енергичен

Независим

Интелигентен

Лоялен

Игрив 

Височина:

20-30 см.

Тегло:

2-3 кг.

Цветове:

Черен и златен, черен и кафяв, син и златен, син и  кафяв 

Поколение при едно раждане:

4-6 кученца

Информация за породата

(от 0 до 5 звезди)

Адаптивност

5 звезди, силно изразена

Апартаменти

5 звезди, 

Подходяща порода за живот в апартамент. Те са много активни вътре и биха се чувствали добре и при липса на дворно пространство. Йоркито е чувствително към студа и предпочита топъл климат. 

Склонност към лаене

5 звезди 

Отношение към котки

4 звезди /от 5 възможни

Отношение към деца

1 звезда -   В изолация тази порода не е най-добър избор за деца. За да свикнат с и да се елиминират рисковете, добре е да израсне сред деца и да има много приятни и спокойни изживявания с тях. Тези кучета са предпазливи, срамежливи с други домашни любимци и са приятелски настроени към непознати.

Добро отношение към други кучета

2 звезди

Нужда от движение 

1 звезда

Поддръжка

5 звезди; Силна нужда от поддръжка: 

Козината му трябва да се поддържа, за да е в добър вид. За това е добре да се грижи професионалист. Подстригване изцяло и поддържане на козината се прави периодично.

Здраве 

(4 звезди / от 5 възможни)

Хипоалергенност

да

Интелигентност

5 звезди

# 27 (по конкретна скала с линк)

Игривост

3 звезди

Отношение към непознати

3 звезди

Поддаване на обучение

3 звезди; Умерено лесно се тренира.

Те са териери, което означава, че в характера си имат черти като упоритост и независимост. Започнете процеса по обучение на ранен етап, когато кучетата са още склонни да възприемат лесно, и винаги ги хвалете и давайте лакомства. Сесиите за обучение трябва да са кратки, тъй като те лесно се отегчават и се опитват да разнообразяват дейностите възможно най-много.

Способности на куче пазач

4 звезди; 

 

 

 

Преглед

Кучетата от тази порода са малки териери (тип „играчка“) добре балансирани, с дълъг косъм, лесно се идентифицират по стоманено синьо-кафява козина. Козината им се разделя при муцуната и от средата на черепа към края на опашката. Тялото им е квадратно и пропорционално. Държат главата си изправена и са с уверен маниер , който им придава сила и важност.

Йоркширският териер е толерантен към по-големи деца, ако децата се съобразяват с личното им пространство.  Не се препоръчват за малки деца, ако няма върху тях непрекъснат контрол. Те са подвеждащо малки, но темпераментни и смели, тъй като по произход са работещи кучета.

Може да се случи да са прекалено смели в присъствието на големи кучета, но добре се разбират с котки и други домашни любимци. 

Йоркитата предпочитат живот на закрито, и не са пригодени за студен климат.

 

История

Йоркито е създадено от работници от Северна Англия, които са селектирали породата за хващане на плъхове и мишки, които нападали фабриките за дрехи и минните шахти. Те могат да проникват в бърлогите на язовци и лисици. Породата не възникнала отдавна, но произходът е докрай изяснен. Шотландците са използвали различни видове териери, включително Skye Terrier, Damdie Dinmont, Manchester Terrier, Maltese и сега вече изчезналия вид Clydesdale (Paisley Terrier). Те били кръстосвани с дългокосместите екземпляри. Първоначално Йоркито било много по-голямо на ръст, отколкото са днешните екземпляри. Постепенно, чрез селекция и избор на най-дребните кучета, сега представителите на тази порода спадат към миниатюрните породи. Постепенно е  превърната във модна порода куче. Жените носели тези кучета в чантите си или на ръце. Йоркширският териер е признат от АКС през 1885 г.

 

 

 

Планувате ли да си имате кученце йорки скоро?

Вижте интересни имена за йоркширски териер ТУК,  а за подходяща храна ТУК

 

 


Ако информацията ви беше полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Какви характеристики имат различните породи кучета? Вижте ТУК.

Коментирай