Паразити по кучетата

Публикувана от zakucheto 16/04/2018 0 Коментари Новини,Здраве на кучето,

 

Външни и вътрешни паразити – признаци, превантивност, лечение 
На живо на Facebook страницата на Zakucheto.com


Здравейте приятели! 

Искате ли да разберете какви мерки да вземете, за да предпазите кучето си от вътрешни и външни паразити? 

Какви превантивни средства са най-ефективни?

А как се подхожда в борбата с вече установени паразити по кучето?

Затова се радваме, че ви срещнахме онлайн на 20 март с Д-р Мила Бобадова, основател на ветеринарни клиники Добро хрумване. Тя ни даде важните насоки, необходими за борбата с паразитите по нашите кучета. 

Всеки, който участва с въпрос, получи шанс да спечели награда от томболата.

Основните теми, на които наблегнахме са:

• Видове паразити, как се разпространяват?
• Превантивни методи за обезпаразитяване
• Кои методи са най-ефективни? Комбиниран метод? – нашийници, пипети, пудри, медальони… 
• Признаци/симптоми за наличие на паразити
• Лечение

Мила отговори на всичките ни въпроси и ни даде професионални съвети.

Защото паразитите могат да бъдат много опасни за здравето на кучето и здравето му зависи от това какви превантивни мерки взимаме! 
 

 

Награда от Zakucheto.com - Canina противoпаразитeн препарат 
Награда от Добро Хрумване: 3 - ма участвали с въпрос спечелиха тест за дирофилариоза.

Дата и час: 20.03.2018 от 19.00

Място: На живо на Facebook страницата на Zakucheto.com

Повече за Мила:
През 2005 г. заедно с д-р Кирилов полагат началото на клиники “Добро хрумване!”, като се фокусират върху високо качество на ветеринарните услуги, приятелското отношение и активност в общността на стопаните на животни.
Мила е Асоцииран член на European society of veterinary dermatology и Учредител на Българска Асоциация по Ветеринарна Дерматология.
До скоро Мила е била председател на Комисията по контрол и професионална етика към Областна колегия – София град на Български ветеринарен съюз, както и заместник председател на Областна колегия – София град на Български ветеринарен съюз.
През 2011 г получи наградата на публиката на Български хелзинкски комитет “Човек на годината” за активната й дейност по темата за насилието над животните, в следствие на която особената жестокост към животни и боевете с животни са квалифицирани като престъпление в Наказателен кодекс на Република България. Няколко месеца по-късно, Мила е включена в класацията “100 най-влиятелни жени на България” на списание Капитал.
Декември 2012 е лектор на TEDxWomen по темата за гражданската активност и социалната ангажираност, а през 2016 - лектор на Форум Ключ.
Основни нейни интереси са: дерматология, цитология, образна диагностика, паразитни болести, ендокринология, поведенчески проблеми на котката. А в свободното си време – фотография. 

Във Ветеринарна клиника "Добро хрумване" работи разнообразен екип от специалисти, който е посветен на животните и не спира да се развива, за да предлага медицина и обслужване от световно ниво на пациентите си. Те са готини, свежи, активни и винаги професионалисти!

Повече за тях на сайта на клиниката: Ветеринарна клиника "Добро хрумване"

Коментирай