Най-подходящите малки породи кучета за апартамент част 2

Публикувана от zakucheto 03/12/2018 2 Коментари Породи кучета,

Най-подходящите малки породи кучета за апартамент част 2

Да те посрещне пале, което върти опашка от радост – щастие, което топли сърцето! Има доста малки породи кучета, които са чудесни за компания и могат да бъдат истински приятели. Често те се различават не само по външен вид, но и по темперамент. Някои малки породи кучета са по-енергични и палави, а други предпочитат почивката и ласките на своите стопани.

Препоръчително е да научите повече за животните, преди да изберете своя домашен любимец. Всички малки породи кучета пристигат в комплект с малко бели, известен инат и много очарование! От вас се изисква да съумеете да овладеете поведението си, за да съжителствате хармонично.

 

Мини пудел

 

 

Една от популярните породи малки кучета, които можете да откриете с 11 различни нюанса на козината! Най-често се срещат с бяла, черна и бежова окраска на козината. Изключително интелигентни и нежни същества, прекрасни компаньони. Мини пуделите са с височина до 35 см и имат къдрава и мека козина, която не пада, заради което са идеални и за семейства, в които има алергични хора. Игриви, с остра муцунка и атлетично тяло, те са верни другари и умни същества.

 

Френски булдог

 

 

Дребните четириноги създания изглеждат миловидно и са подходящи за гледане в апартамент. Френските булдоци са сред дребните породи кучета, които се привързват към семейството и са доста гальовни. Ако водите динамичен начин на живот и обожавате спорта, може би те не са най-добрия избор. Изморяват се по-бързо и заради анатомията си е възможно да дишат по-трудно. Освен това в повечето случаи не са добри плувци. Френският булдог идеален е за вас, ако обичате спокойния начин на живот и домашния уют.

Джак ръсел териер

 

 

Помните ли дивото куче от филма „Маската”? Джак ръсел териерите са малки породи кучета с голям характер. Неуморни и палави, те са подходящи за млади хора и двойки, които обичат природата и се наслаждават на дълги разходки. Имайте предвид, че тези животни са пълни с енергия и се изисква повече търпение, за да ги възпитате. Тъй като са ловни, не са подходящи за хора, които имат гризачи или други по-малки животни.

 

 

Пекинез

 

 

Приличащи на плюшени играчки, пекинезите са малки породи кучета, предпочитани за апартамент. Имат инат характер, но са гальовни и добри. Козината им изисква повече грижа, ежеседмичното или ежедневното разресване са необходими. Обичат доста да си поспиват. Склонни са към напълняване, затова внимавайте с храненето. В миналото са се носили от знатните особи, за да ги топлят и красят. Пекинезите са смели и много контактни.

 

Уелско корги

 

 

Коргитата са сред малките породи  кучета, които набират все по-голяма популярност и също са лесни за гледане в апартамент. Достигат до 30 см. височина и тежат около 10 кг. в зряла възраст. Обичат дългите разходки и имат инстинкт за пазители на дома. В миналото са ги отглеждали като овчарски кучета, затова коргитата приемат за своя мисия да се грижат за сигурността на близките си. Обожават децата и не боледуват често.

Малък шпиц

 

 

Една от най-красивите малки породи кучета, перфектни за апартамент, защото са дребни и се привързват силно към собствениците си. Приличат на лисички и са с характерни остри уши и пухкави тела.  Малкият шпиц достига до височина около 25 см. и тегло около 5-8 кг. Кучетата от тази порода са любопитни и забавни, общуват активно с членовете на семейството, но понякога са предпазливи към непознати.  Вземете си такъв домашен любимец, ако търсите будно, жизнерадостно и палаво кутре с царствена осанка.

 

Всички породи малки кучета за отглеждане в апартамент изискват вашите грижи и време. Хората се учат цял живот, затова бъдете търпеливи към палетата. Информирайте се за техния характер, за нуждите и здравните им проблеми. Това не са просто симпатични същества, а специални членове на семейството.

Вижте част първа на статията Малки породи кучета за апартамент

 

Пожелаваме ви много красиви моменти заедно!

 

А вие кой малък сладур си гледате вкъщи? Споделете какво е най-интересното в характера му.

 

Очакваме с нетърпение преживяванията ви с любимото ви куче! :)

 

Повече за зоомагазин София.

 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти, като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 


 

Подкрепете ни в социалните мрежи:

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

2 Коментари

васил симов:
15/11/2019, 11:52:13 PM
Отговор

харесвам дребни породи за апартамент

Галя:
26/08/2020, 05:28:24 PM, Galya
Отговор

Искам това куче

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация ?