Най-подходящите малки породи кучета за апартамент част 1

Публикувана от zakucheto 31/01/2018 0 Коментари Породи кучета,

Чудите ли се кои са най-подходящите породи малки кучета за апартамент? Дали големите породи кучета или малките породи кучета са по-приспособими да живеят в апартамент?
​Това зависи основно от енергичността и активността на кучето. Много енергичните кучета могат да са много щастливи и в апартамент, ако бъдат задоволени техните нужди за ежедневна активност. Колкото повече е енергично едно куче, толкова повече вие има нужда да бъдете активни с него - тичане, игри, разходки. Кучетата с по-ниска енергичност имат нужда от по-малко ежедневна активност, но все пак тя е от изключително значение, тъй като могат да надебелеят, да станат разрушителни и дори да се депресират.
Повечето хора предпочитат малки породи кучета, тъй като не заемат много място в апартамента и ще им е по-комфортно.
Ето и няколко породи кучета, които се смятат за най-подходящи за апартамент:
1. Френска Болонка
 
Максималната височина на Френската Болонка е 30 см. Те имат дълга, къдрава и мека козина. Цветът на козината на чистокръвната порода е бял. Те са с весел и игрив характер, но и се нуждаят от много ласки и внимание. Имат нужда от редовни разходки, движение и игра.
2. Болонка
 
 
Болонката е забавно и интелигентно куче, което обича да прекарва време със стопанина си, независимо дали е в разходки, игра с децата, тичане и др. Те са бели, пухкави и симпатични. Произлизат от италианския град Болония, оттам и името им. Те са много добри манипулатори и затова са трудни за дресиране и е необходимо търпение и постоянство при обучението на кучетата.
 
3. Бостън Териер
 
 
Бостън териер е жизнен, високо интелигентен, гладкокосмест, късоглав. Изражението на тези кучета показва висока степен на интелигентност. Тялото е късо и добре построено. Произлиза от Американския град Бостън.

Те са приятелски настроени и жизнени кучета, които имат добър нрав. Перфекни са за компаньони.
 
4. Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол
 
 

Въпреки че е роден да бъде перфектен за компания, породата Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол е със спортна натура. Ако не седят в скута ви или не са галени по коремчето, то те с голямо удоволствие ще гонят някоя птица. Те са едни от най-големите кучета от представителите на мини породите, но и са доста атлетични и обичат разходките, катеренето, тичането по плажа. Обичат кучешките спортове за ловкост. Някои от тях дори са много активни и ловки при лов. Те намират свое място като част от семейството и като кучета за терапия. Много труден за намиране в България.

Храна за Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол

 

5. Чихуахуа

 

 

Чихуахуа е куче-компаньон. Те са малки, живи кученца с темперамент, които обичат грижата и вниманието. Те са смели, пъргави и игриви. Имат силна воля дори и без обучение. Те са лоялни и силно привързани към стопанина си. Въпреки това е необходимо да сте внимателни с тяхното обучение и да ги социализирате, защото не са много лесни за обучение. Тъй като са малки и сладки кученца, хората им позволяват много повече, отколкото биха позволили на голямо куче, като например да скачат върху хората. Това дава зелена светлина за доминантно поведение, което може да се изрази и в раздразнение, завист и агресия към други животни, а дори и хора.
 
Храна за Чихуахуа ще намерите тук. 
 
6. Мини Дакел
 
 
Мини Дакелът е любопитно, чаровно, живо и смело куче. Приличат си много с териера в желанието си да са навсякъде. Обичат да играят различни игри, и имат силно чувство за хумор. Те са лоялни, привързани към семейството и силно вярват, че тяхно изконно право е да спят под завивките в леглото ви. Хората, които са привързани към порода мини дакел, никога не биха избрали друга порода.
 
Храна за Мини Дакел
 
7. Йоркширски Териер
 
 
Йоркширски териер е живо и любознателно малко кученце с бърза мисъл и действия.
Прекарва изключително много време в припкане и разузнаване на нещата наоколо. Ентусиазиран преследвач на птици и пеперуди. Обича комфорта, да се гушка и да си почива на меки възглавнички. Ранната социализация е от изключителна важност за тази порода.
Храна за Йоркширски териер. 
 
Очаквайте скоро и продължението на темата за най-предпочитаните малки породи кучета. 
Ако имате желание да си вземете кученце от някоя от споменатите породи е добре да проучите техния характер и от каква грижа имат нужда те. Има развъдници за кучета из цялата страна. Ние можем да ви помогнем в проучването. Свържете се с нас тук.
Етикети: Малки породи

Коментирай