Кучешки каишки - коя е най-подходящата?

Публикувана от zakucheto 16/05/2019 0 Коментари Обучение и дресура,

 

Кучешки каишки – коя е подходящата за моя любимец?

Вашият четириног домашен любимец има нужда от много любов и грижа. Затова винаги трябва да бъдете внимателни, когато избирате кучешки каишки. Тези на пръв поглед второстепенни артикули са всъщност много важни. От тях зависи безопасността на лаещия ви другар. С тяхна помощ държите кучето на дистанция от преминаващи коли или недобронамерени хора и животни. 

Отделете време, за да изберете подходящи кучешки каишки. После ще се радвате, че сте го направили. За какво да внимавате, когато избирате такъв артикул? Вижте в долните редове.

Според размера и характера на кучето

Изборът на кучешки каишки до голяма степен зависи от породата и размера на животинчето. Ако сте се ориентирали към дребно приятелче, може да вземете по-тънко изделие, което няма да ограничава движенията на домашния ви любимец, но ще го предпазва. Здравата каишка позволява да дръпнете кучето си, когато приближава кола, когато има друго животно в близост или опасност за вас. Предлагат се кучешки каишки в различни размери – някои от тях са с номерации като при дрехите – от S до XL. 

По закон разхождането на домашен любимец задължително трябва да се извършва на повод. Затова изборът на подходящи кучешки каишки не е формалност. Съобразете дебелината на каишката с телосложението на четириногия си приятел – някои изделия се късат твърде лесно. 

Ако кучето ви е силно или знаете, че ще порасне едро, е добре да се ориентирате към по-здрав артикул с добра ширина. По принцип декоративните породи се извеждат с по-фини каишки, а едрите животни със здрави и по-устойчиви.  Винаги обръщайте внимание на закопчалките (клипсове), които осъществяват връзка между повода и нашийника. Ако са хлабави, е нужно да ги подмените. 

Сигурността е на първо място

Не се подвеждайте само от външния вид на кучешките каишки, те трябва да са удобни и сигурни. Ако са хлабави, големи за любимеца ви и той лесно се изплъзва от тях, то не са подходящ избор. Нашийникът трябва да е добре прикрепен и да не позволява на кучето да се отскубне. Поводът е нужно да бъде здрав, удобен за ръката на стопанина и да не пречи на кучето да се разхожда спокойно. 

За по-едрите четириноги има специални кучешки каишки, част от които са изградени от синджир. Така издържат на голямо натоварване и ще сте спокойни, дори животните да се дърпат силно в друга посока. 

Различните материали на каишките за кучета

Има огромно разнообразие от материали, които се ползват за направа на кучешки каишки. Можете да заложите на такива с наличие на кожа или полиетилен. Ако палето се дърпа много силно, това може да ви причини болка. Затова потърсете кучешки каишки с удобна дръжка – подсилени с кожа или друг материал, който да придава мекота при допир с дланта.

Гумените каишки често се хлъзгат и са неудобни, кожените понякога се износват по-бързо. Тествайте и разгледайте внимателно вариантите, за да подберете най-подходящия.

Каишки с нагръдници

Ако имате дребно или средно по размери куче, помислете за кучешки каишки с нагръдник. Така вашият любимец няма да натоварва толкова врата си, дори да е твърде енергичен. Понякога се наблюдават проблеми при животинки, които са с по-буен темперамент и се извеждат на къс повод и обикновен нашийник. Повръщането, проблемите с гърлото и раните по врата ясно подсказват, че е по-добре да помислите за кучешки каишки с нагръдник.

Каишки за водене на две кучета едновременно

Имате две кучета, които са в идеален синхрон или обожават да са заедно? Можете да потърсите кучешки каишки с общ повод, който се раздвоява. Това е идеален вариант за вас, защото можете едновременно да извеждате двете сладурчета, а едната ви ръка ще е свободна. 

Автоматични поводи

Ако имате померан, джак ръсел, йоркширски териер или друго дребно кученце, навярно сте размишлявали дали да не заложите на автоматични поводи. Те позволяват на чаровния ви спътник да се разхожда, отдалечавайки се на няколко метра от вас. Когато видите опасност, просто натискате едно копче и поводът се скъсява. Така кучето отново се връща при вас. Предлагат се такива кучешки каишки и за едрите породи, но проучете добре материалите и здравината, за да сте убедени, че са подходящи за вас.

Всеки момент, който прекарваме с любимото си кутре, е безценен. Изборът на удобни и сигурни кучешки каишки прави всяка разходка по-спокойна и приятна. Купете подходящия артикул и се насладете на безгрижни моменти със своя верен и симпатичен приятел – кучето.

 


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти, като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

 

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Разгледайте различни каишки, поводи, нашийници ТУК.

Коментирай