Грижа за кожата и козината на кучето

Публикувана от Marina 20/03/2020 0 Коментари

 

Грижа за кожата и козината на кучето 

Грижа за кожата и козината на кучето

Грижата за вашия любимец не се изчерпва само с това да го храните, да му давате вода и да го извеждате. Важно е да обърнете внимание на състоянието на кожата и козината му. Освен, че допринася за добрия му външен вид, гладката и красива козина показва здравословното състояние на кучето ви.

 

Има много фактори, които влияят на здравето на кожата и козината на вашия любимец. Те са специфични за всяка порода. Важно е да знаете какви са нуждите на вашия любимец, за да предотвратите евентуални кожни проблеми и раздразнения.  

 

Лошият вид на козината или кожните раздразнения може да бъдат знак, че кучето ви страда от вътрешни или външни здравословни проблеми. Някои от често срещаните проблеми с кожата и козината са сърбеж, зачервяване, скубане на козината, пърхут и дерматит. Ако кучето ви постоянно „гризе“ кожата си, чеше се често или страда от косопад, това са ясни признаци, че кожата козината му не са в добро състояние.  

 

Как да се грижите за козината на кучето си така, че тя да бъде здрава, лъскава и мека?

 


Грижа за козината на кучето - разресване 

Сресването на козината помага да разнесете по козината част от естественото омазняване на кожата. По този начин козината изглежда красива и блестяща. Редовното разресване на козината предотвратява заплитанията и води до по-малко скубане.

За да срешете козината на кучето си е важно да използвате най-подходящите четка или гребен за куче. Те трябва да са съобразени с размера, възрастта и дълижината на космената покривка на вашия любимец.

 

Разгледайте Alcott Bamboo Groom Oval Pin Brush with Steel Pins - Бамбукова Четка за Едри Породи с Всякакъв тип Козина

 

 

Грижа за козината на кучето - къпане 

Кучето ви има нужда от редовно къпане. Колко често ще го къпете зависи изцяло от породата, козината, здравословното състояние и нивото на активност на любимеца ви.

Кожата на кучето чувствителна и изисква специфични продукти. Естественото и омазняване играе защитна функция, така че внимавайте да не го премахнете. Изберете най-подходящия шампоан за кучета, най-добре е той да е съставен от естествени продукти. Не използвайте шампоан за хора, защото дори и да е бебешки, неговото pH може да раздразни кожата на любимеца ви. Преди да изкъпете кучето си го срешете. Така ще премахнете заплитанията и падналата козина.

 

Прочетете статията ни на тема Съвети за къпане на куче

 

 

Грижата за кожата и козината на кучето започва отвътре навън

Храната за куче е важна! Добре е тя да бъде висококачествена. Здравословната диета е ключов фактор за доброто състояние на кожата и козината на любимеца ви. Космите са изградени от протеин, така че богатата на протеин диета е много важна. Тя трябва да съдържа и калций, здравословни мазнини, магнезий, фосфор, желязо, цинк, витамини и т.н.

 Давайте на любимеца си витамини и хранителни добавки за кучета, съдържащи Омега-3 мастни киселини. Те играят съществена роля в това да поддържат козината на кучето ви в добро състояние. Освен това помагат да защитите пухкавия си приятел от алергии и състояния на раздразнената кожа. 

 

Разгледайте Canina Coat O.K. Tablets - таблетки за здрава и красива козина 250 грама

 

 

Грижа за кожата и козината на кучето - проверявайте за паразити

След като кучето ви е било навън, проверявайте козината му за паразити. Бълхи и кърлежи са често срещан проблем през лятото. Паразитите могат да повлияят на кожата на кучето ви, като доведат до раздразнения, сърбеж и дори загуба на козина.  За да проверите дали кучето ви има паразити, прокарайте пръсти през различни части от тялото на кучето ви - близо до опашката, по корема и между ушите.  

 

Разгледайте нашите противопаразитни продукти за домашни любимци

 

Грижата за кожата и козината на кучето ви ще подобри не само неговия външен вид, но и здравето и качеството му на живот. 

 

Желаем ви много дълги и щастливи години с вашия пухкав приятел! 


А вие какви грижи полагате за кожата и козината на кучето на кучето ви? Споделете с нас в коментарите! 


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

И
зточници:

https://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=27108 
https://www.hartz.com/caring-for-your-dogs-coat/ 

 

Коментирай