Грешки в отглеждането на кучета, които собствениците допускат

Публикувана от Marina 10/04/2020 0 Коментари

Грешки в отглеждането на кучета, които собствениците допускат

Всички много обичаме кучетата. Те са сладки и мили същества, но е важно да обърнете внимание на техните специфични нужди. Кои са най-често срещаните грешки в отглеждането на кучета, които стопаните допускат?

 

1) Външният вид не е най-важното

Кучетата са очарователни. Преди да изберете кученце от някоя порода, обърнете внимание на нейните специфични нужди, не гледайте само външния вид.

Кучетата от породата Бордър Коли са много красиви. Знаете ли какви са техните потребности? Те имат нужда от много движение, а мозъкът им трябва непрекъснато да се изправя пред предизвикателства. Затова много често кучетата от тази порода участват в аджилити състезания.

 

Прочетете статията ни на тема Аджилити тренировка за кучета у дома

 

Преди да си вземете куче е важно да сте сигурни, че сте готови да предприемете тази крачка. Имайте предвид, че грижите за домашен любимец изискват време, средства и усилия. Трябва да сте убедени, че е настъпил най-подходящият момент.

Много често хората, които искат да си вземат кученце, търсят само кучета от развъдници. Вашият пухкав приятел може да се намира зад ъгъла на улицата, или в най-близкия приют. Обмислете опцията за осиновяване.

 

2) Въведете ясни правила

Вашето куче е интелигентно и обича да научава нови неща. Трудно е да го накарате да ви слуша, ако не сте определили ясни правила у дома. Ще му позволявате ли да се качва на дивана? Къде ще спи новият ви любимец? Въведете стриктни правила и се придържайте към тях. Важно е всички членове на семейството да ги спазват. Ако някой награждава любимеца си за дадено поведение, а друг го наказва за него, това ще обърка кучето и то няма да знае как да се държи.

Важно е пухкавият ви приятел да знае основните команди. Проявете търпение и упоритост и ще видите резултат. Командите са много забавни за кучето и са чудесен начин да заздравите връзката помежду си.

Запомнете, че кучето се учи най-добре с позитивни сигнали. Наказанията и насилието могат само да травмират любимеца ви. Дресировката трябва да бъде забавна и вълнуваща за кучето ви. Не забравяйте да го обучавате и навън.

 

3) Не оставяйте нежеланото поведение да излиза извън контрол  

Ако не обърнете внимание на поведенческите проблеми, те ще се превърнат в навик. Не разчитайте, че кучето ви ще ги надрастне. Навиците може да се променят, докато любимецът ви расте,  не бива  си мислите, че лошото поведение ще се оправи с времето. Колкото и да обичате любимеца си, можете от време на време да му казвате „не“.

Често срещана грешка, която собствениците на кучета допускат, е да дисциплинират любимеца си, използвайки неговото име. Ако искате кучето ви да идва, когато го повикате, не използвайте името му с негативна нагласа, за да не се страхува, когато го чуе.

Всяко куче се страхува от нещо, особено ако е преживяло трудно минало. Не се карайте на любимеца си, ако се страхува да преминава през мостове. Работете със специалист, за да преодолеете страха.  

 

4) Обърнете внимание на диетата

Да изберете подходящата храна за куче е трудно, но е от голямо значение. Не купувайте най-популярната марка или тази с най-ниска цена. Вземете под внимание възрастта, породата и здравословното състояние на вашия любимец. Всяко куче е различно и има различни нужди. Винаги четете етикетите.

 

Внимавайте с лакомствата за кучета – трудно е да откажете на кучето си, когато проси храна, но понякога се налага. Опитайте да игнорирате този неустоим поглед. Не давайте на кучето си нищо от масата. Съставките в нашата храна могат да се отразят зле на здравето на пухкавия ви приятел.

 

5) Профилактичните прегледи при ветеринарен лекар са важни

Здравето на любимеца ви трябва да бъде приоритет за вас. Не чакайте да се случи нещо лошо, за да посетите ветеринарен лекар. Важно е да го водите на профилактични прегледи. Ветеринарните лекари са специалисти и може да забележат симптом, който ви е убягнал.


Не забравяйте, че обичта е главна съставка в рецептата за семейно щастие с вашия любимец. Ежедневно дарявайте кучето си с ласки и похвали. Грешките могат да бъдат допуснати от всеки, важно е да имате желание да работите върху тях и да се стремите да не ги повтаряте.

 

Желаем ви много хубави моменти у дома!

А вие как се грижите за вашите кучета?


 

Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

Източници:
https://iheartdogs.com/5-mistakes-most-owners-make-and-1-you-probably-are-too/

 

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация