Грижа за кучето в горещо време

Публикувана от zakucheto 07/07/2019 0 Коментари Здраве на кучето,

Уебинар: Грижа за кучето в горещо време

На живо на Facebook станицата: Zakucheto.com

 

Линк към видеото във Facebook можете да намерите ТУК.

 

——-

Здравейте, приятели!

Чудите се дали жегите повлияват на вашето куче и как да го предпазите от прегряване? Трябва ли да се подстригва и как да се погрижите за кожата и козината му?

 Чухме съветите на ветеринарния лекар и професионален грумър Д-р Диана Люцканова, основател на груминг салон Master of puppies.

По време на онлайн сесията научихме:

- До какво може да доведе много горещото време?
- Трябва ли да се подстригва кучето през лятото или не? Как?
- Как да предпазим кучето от горещините? И т.н.

Диана отговори на всичките ни въпроси и ни даде професионални съвети относно това как да се погрижим за оптималното здраве на нашия любимец в горещото време.

 

Д-р Диана Люцканова е завършила Ветеринарна медицина през 2012 г. в Лесотехническия университет в София. Участвала е в редица доброволчески програми и стажове. Имала е възможност да работи и трупа опит както с домашни любимци, така и с бездомни и диви животни; да се запознае и извлече най-доброто от различните типове и динамика на работа. Още от студентските и години голямата и страст е грумингът. В началото се самообучава и практикува любителски. През 2011 г. участва в първия в България груминг семинар воден от италианския лектор и фактор в областта Stefano Vesigna (Стефано Везиня). През май 2014 г. д-р Люцканова се дипломира от международно грууминг училище във Виена, Австрия. Сертифицирана е също и за работа с техниката на Aesculap. Задълбочава познанията и уменията си в стрипинг и триминг на твърдокосмести породи, като през 2017 г. завършва специализиран курс в Рим, Италия. Нейни ментори са Nicola Pisani (Никола Писани) и Chiara Piccionetti (Киара Пичонетти) - съдия в Европейската грууминг асоциация. Вярва, че предпоставка за отличното здраве на всяко животно, независимо от вид, порода и възраст е да изглежда и да се чувства добре. Към днешна дата д-р Люцканова е член на Българската груминг асоциация (БГА) и етичната комисия към БГА, собственик и управител на груминг салон Master of puppies, към който от есента ще започне да функционира пълноценно и груминг школа със същото име. 


Груминг салон Master of puppies отваря врати през септември 2014 г. Предлага много широка гама услуги и работи с всички породи домашни любимци. Екипът е високо квалифициран и винаги готов да помогне относно правилната здравословна поддръжка на кожата и козината в зависимост от сезона и начина на живот на притежателя и.
С годините Master of puppies се утвърждава като място, на което собствениците на твърдокосмести породи могат да получат компетентна грижа за външния вид на любимците си, не малка част от които вече са и шампиони от различни киноложки изложби.
В салона правят впечатление аксесоарите и различните козметичните серии, всяка съобразена с индивидуалните нужди на кучето/котето. В приятна атмосфера и поне 1 щъкащо напред назад животинче клиентите могат да получат пълна и подробна консултация.
От есента груминг школа Master of puppies ще бъде факт. За да е максимално в помощ на курсистите си ще има няколко вида курсове – както за абсолютно начинаещи, така и за завършили грумъри, желаещи да се профилират в стрипинга и триминга на твърдокосмести.


Повече за груминг салона тук:
http://masterofpuppies.net/#xl_xr_page_index

 

Ако имате въпроси, оставете ги в коментарите.

  


Ако информацията ви е била полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Коментирай