Чихуахуа

Публикувана от zakucheto 16/05/2019 1 Коментари Породи кучета,

ЧИХУХУА

Чихуахуа порода

Произход:

Мексико

Група на породата:

Играчка /Toy

Компаньони/Companion Breeds 

Ръст:

Малък 

Вид:

Чистокръвен

Продължителност на живота:

14-18 години 

Темперамент:

будност

кураж 

посветеност

живост

интелигентност

бързина

Височина

15-23 см.

Тегло

1-3 кг. 

Цветове:

Черен, кафяв, кремав, бежов, жълтеникав, червен

Поколение при едно раждане:

2-4 кученца 

 

Информация за породата

Адаптивност

5 звезди

Апартаменти

5 звезди

Малки кучета, много подходящи за живот в апартамент. Те обичат топлото време и не обичат студа. Имат нужда от пространство, като всяко друго куче. Това, че са малки на ръст не означава, че могат да бъдат отглеждани в силно ограничено пространство.

Склонност към лаене

5 звезди

често лаят

Отношение към котки

5 звезди

Отношение към деца

1 звезда/ от 5

Не са добри с деца; За да се избегнат  и намалят рисковете, малкото кученце трябва да расте заедно с деца и да има много приятни и релаксиращи моменти с тях. Тези кучета са приятелски настроени към други домашни любимци и са срамежливи с непознати. 

Добро отношение към

други кучета

3 звезди/ от 5

Нужда от движение 

1 звезда/ от 5

Въпреки, че е изкушаващо да носите на ръце  тези фини същества, те са малки активни кучета и имат нужда от ежедневна разходка. Играта с тях може да замести много от различните упражнения за тях, но както при останалите кучета, играта не може да замени изцяло тяхната инстинктивна нужда от разходка. Кучета, които не получават ежедневната си порция разходка могат да проявят широк диапазон от проблемно поведение, както и невротични прояви.

Поддръжка

1 звезда/ от 5

Ниско ниво на поддръжка. Изисква се малко поддръжка, тъй като тези кучета обиикновено са с къс косъм. Чихухуа с по-дълъг косъм изискват разресване с четка за кучета, но също имат нужда от минимална поддръжка. Ноктите им трябва редовно да се поддържат, за да се избегне прорастване и напукване. Ушите им трябва редовно да се преглеждат, за да се предотврати натрупване на ушна кал, което може да доведе до инфекция.  Осигуряване на твърди кокали и играчки за дъвчене ще помогне да се подсилят венците и да се отстрани зъбния камък. Зъбите трябва да се мият редовно.

Здраве                                             (4 звезди / от 5 възможни)

Хипоалергенност

Не

Интелигентност

3 звезди/ от 5

Игривост

3 звезди/ от 5

Падане на козината

1 звезда/ от 5

Пада съвсем незначително количество от козината. Препоръчва се за собственици, които не искат да се занимават с козина в колите и домовете си.

Отношение към непознати

3 звезди/ от 5

Поддаване на обучение

3 звезди/ от 5

Относително лесно обучение. Въпреки, че не ги тренират често поради малкия им размер, те са нетърпеливи да се учат. Може да се изисква доста търпение и усилия за обучение

Способности на куче пазач

3 звезди/ от 5

чихуахуа

Преглед

 

Чихуахуа са грациозни, малки и компактни; повече издължени, отколкото високи. Има дързък поглед и живо поведение, подобно на териерите. Следва да се разхожда на открито с бърза походка, при голяма енергичност. Козината може да бъде гладка, с мек, блестящ косъм, или дълга,  мек прав или къдрав косъм и къдрав при ушите. 

Елегантните Чихуахуа са си извоювали място на предпочитано куче-играчка, поради посветеността си на един човек. Те са резервирани към непознати, но са дружелюбни към другите членове на домакинството, както и кучета и домашни любимци. Някои от тях се опитват да бъдат покровителствени, но не им се отдава особено ефективно. Някои могат да бъдат доста дръзки. Други са предпазливи. Често са кучета с темперамент. Някои от тях лаят.

История

Чихуахуа (наричани с обич „Чи“) са наследници или на малките, безкосмести китайски кучета, или на южно американските „Течичи“, които са били предпочитан домашен любимец, тъй като са ги погребвали заедно със стопанина, с надеждата да го изведат към живота след смъртта. Съвременните кучета Чихуахуа произхождат от Чихуахуа, Мексико. Те са най-малките и най-древните Северно американски породи. Придобиват популярност в САЩ, когато известният латино музикант Ксавиер Куга прави Чихуахуато си свой компаньон при публични изяви. Тази порода кучета остава изключително популярна и до ден днешен. Известни кучета Чихуахуа са: Тако Бел Чихуахуа, Рен от „Рен ан Стимпи“, и Дъки - "Най-малкото куче на света", записано в "Рекордите на Гинес" през 2007 г.

 

Черно чихуахуа

 

А вие бихте ли си взели кученце Чихуахуа? 

 


Ако информацията ви е била  полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Какви характеристики имат различните породи кучета?

---

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/dog">Dog photo created by montypeter - www.freepik.com</a>

Етикети: чихуахуа

1 Коментари

Екатерина Галитонова:
16/05/2019, 06:57:20 PM
Отговор

Здравейте колко струват кученцата.

Коментирай