Чихуахуа

Публикувана от zakucheto 16/05/2019 1 Коментари Породи кучета,

ЧИХУХУА

Чихуахуа порода

Произход:

Мексико

Група на породата:

Играчка /Toy

Компаньони/Companion Breeds 

Ръст:

Малък 

Вид:

Чистокръвен

Продължителност на живота:

14-18 години 

Темперамент:

будност

кураж 

посветеност

живост

интелигентност

бързина

Височина

15-23 см.

Тегло

1-3 кг. 

Цветове:

Черен, кафяв, кремав, бежов, жълтеникав, червен

Поколение при едно раждане:

2-4 кученца 

 

Информация за породата

Адаптивност

5 звезди

Апартаменти

5 звезди;  Те са много добри малки кучета за живот в апартамент. Чихуахуа обича топлото време и не обича студа. Имат нужда от пространство както е при всяко друго куче. Това, че са малки на ръст не означава, че могат да бъдат отглеждани в силно ограничено пространство.

Склонност към лаене

5 звезди;  често лаят

Отношение към котки

5 звезди

Отношение към деца

1 звезда; Не са добри с деца; В изолация, тази порода може да не е най-добра опция за деца. За да се избегнат  и намалят рисковете, малкото кученце трябва да расте заедно с деца и да има много приятни и релаксиращи моменти с тях. Тези кучета са приятелски настроени към други домашни любимци и са срамежливи с непознати. 

Добро отношение към

други кучета

3 звезди

Нужда от движение 

1 звезда; Въпреки, че е изкушаващо да носите на ръце  тези фини същества, те са малки активни кучета и имат нужда от ежедневна разходка. Играта с тях може да замести много от различните упражнения за тях, но както при останалите кучета, играта не може да замени изцяло тяхната инстинктивна нужда от разходка. Кучета, които не получават ежедневната си порция разходка могат да проявят широк диапазон от проблемно поведение, както и невротични прояви.

Поддръжка

1 звезда; ниско ниво на поддръжка: Изисква се малко поддръжка, тъй като имат къс косъм. Чихухуа с по-дълъг косъм изискват четкане, но все пак имат нужда от минимална поддръжка. Малките им нокти трябва редовно да се поддържат, за да се избегне прорастване и напукване. Ушите им трябва редовно да се преглеждат, за да се избегне ушна кал и други натрупвания, което може да доведе до инфекция.  Осигуряване на твърди кокали и играчки за дъвкане ще помогнат да се подсилят венците и да се отстрани зъбен камък. Зъбите трябва да се мият редовно.

Здраве                                             (4 звезди / от 5 възможни)

Хипоалергенност

Не

Интелигентност

3 звезди

Игривост

3 звезди

Падане на козината

1 звезда; Пада съвсем незначително количество от козината. Препоръчва се за собственици, които не искат да се занимават с козина в колите и домовете си.

Отношение към непознати

3 звезди; 

Поддаване на обучение

3 звезди; Относително лесно обучение; Въпреки, че не ги тренират често поради малкия им размер, те са нетърпеливи да се учат. Може да се изисква доста търпение и усилия за обучение

Способности на куче пазач

3 звезди; 

чихуахуа

Преглед

Чихуахуа са грациозни, малки и компактни; повече издължени, отколкото високи. Има дързък поглед и поведение живо и подобно на териерите. Следва да се разхожда на открито с бърза походка, при голям обхват и енергичност. Козината му може да бъде гладка, с мек, блестящ косъм, или дълга,  мек прав или къдрав косъм и къдрав при ушите. 

Елегантните Чихуахуа са си извоювали място на предпочитано куче-играчка, поради посветеността си на един човек. Те са резервирани към непознати, но са дружелюбни към другите членове на домакинството както и кучета и домашни любимци. Някои от тях се опитват да бъдат покровителствени, но не им се удава особено ефективно. Някои могат да бъдат доста дръзки. Други са предпазливи. Често са кучета с темперамент. Някои от тях лаят.

История

Чихуахуа (наричани с обич „Чи“) могат да са наследници или на малките, безкосмести китайски кучета, или на южно американските „Течичи“, които са били предпочитан домашен любимец, тъй като са ги погребвали заедно със стопанина, с надеждата да го изведат към живота след смъртта. Съвременните кучета Чихуахуа произхождат от  Чихуахуа  Мексико. Те са най-малките и най-древните Северно американски породи. Те придобиват популярност в САЩ, когато известен латино музикант Ксавиер Кугат е направил своето Чихуахуа свой компаньон при публични изяви, и остава изключително популярно и до ден днешен. Известни кучета от тази порода са Тако Бел Чихуахуа, Рен от „Рен ан Стимпи“, и Дъки, победителят от 2007 г. от „Рекордите на Гинес“ за „Най-малкото куче на света“.

 

Черно чихуахуа

 


Ако информацията ви беше полезна, получавайте първи статии, промоции и нови продукти като се запишете за бюлетина ни по-долу на страницата.

Подкрепете ни в социалните мрежи: 

 

Zakucheto.com Facebook

Zakucheto.com Instagram

Zakucheto.com Youtube

 

 

Какви характеристики имат различните породи кучета? Вижте ТУК.

 

 

---

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/dog">Dog photo created by montypeter - www.freepik.com</a>

Етикети: чихуахуа

1 Коментари

Екатерина Галитонова:
16/05/2019, 06:57:20 PM
Отговор

Здравейте колко струват кученцата.

Коментирай