Защо кучето ми пикае вкъщи?

Публикувана от zakucheto 06/11/2017 0 Коментари Обучение и дресура,Кученца Бебета,
 
Пишкането вкъщи е основен проблем за всички кучета и той се решава, докато кученцето е още бебе. Но как така кучето е вече пораснало и все още пикае вкъщи? Има няколко основни причини за това и ние ще ги разгледаме тук:
 
1. Превъзбуда
 
Кучетата, които се напишкват от превъзбуда, не показват признаци на покорно поведение. Вместо това те проявяват радостно поведение като треперене, скачане, въртене и щстливо си уринират на пода. Това често води до уриниране навсякъде из къщата.  
 
2. Покорство/страх
 
Уринирането като сигнал за покорство при кучетата може да бъде проявено при всяка възраст на кучето, въпреки че в повечето случаи се среща при кученцата. Най-често се проявява, когато някой се наклони и посегне към кучето или му се скара. Може да бъде както от непознат, така и от стопанина. Също така, кучето може да бъде със спокойно и приятелско отношение в началото, но ако контакта с конкретния човек провокира страх у него, то то веднага показва поведение на покорство и уринира.
 
3. Неправилно обучение вкъщи
 
Ако кучето не е обучено правилно и то не е научило, че навън е единственото място, където може да се уринира, то няма как да очакваме, че кучето ще пикае само навън. Можете да очаквате, че кучето ще прави само това, което сте го научили.
 
4. Маркиране на територия
 
Кучетата маркират територия по различни причини. Лошото е, че веднъж почнат ли, то бързо им става навик да уринират малки количества в различни части на къщата. Това дори може да доведе до провокиране на подобно поведение от другите кучета или котки в къщата (ако имате повече от един любимец вкъщи). Препоръчва се да установите на какво се дължи това – стрес или безпокойство и да елиминирате причината.
 
5. Медицински причини
 
Уринарна инфекция, камъни в пикочния мехур, проблеми с бъбреците, диабет и др. могат да са  причини за това, че кучето не може да издържи, докато излезе навън. В такъв случай кучето ще пикае там, където е. Веднага трябва да отидете на ветеринар.
 
Запомнете, ако викате на кучето за това, че е пикало вкъщи, това нищо няма да промени. Най-много да го накарате да се страхува от вас. Заведете кучето на ветеринар, за да може да се установи каква е причината. Ако причината не е медицинска, то е добре да се консултирате с учител. Колкото повече отлагате- толкова по-бавно после кучето ще се отучи от това поведение.
 
Вижте и нашите каишки за кучета.

Коментирай

Искате ли да получавате промоции и полезна информация